Kõige häirivam on veel see et ta ei tee nendest asjadest isegi välja nii eriti kui ma midagi mainin talle niisama. Ja see tekitab minus jälle sellist tunnet nagu ta ei armastaks mind ja tal oleks suva minust.

Mida peaksin endaga ette võtma ja millest selline asi tulla võib?

Kairi, 17

Dr Noormann:

Sinu eneseanalüüs on viinud Sind tõeni. Paarisuhtesse tekkivatest mõradest on valdavamad hellusedefitsiit naisel ja tunnustusedefitsiit mehel. Kui need mõisted jäävad segaseks, saab asja selgemaks vastandmõistetele mõeldes.
 
Helluse vastand pole kurjus, tigedus ega isegi mitte hoolimatus, vaid kõige tavalisem tunnetetuimus, mittemärkamine, teisest läbi vaatamine, helluslike komplimentide puudumine. Nii võib igati normaalses ja isegi teineteist austavas paarisuhtes naine tunda hellusedefitsiiti.
 
Tunnustuse vastandmõistena tuleb ehk kõigepealt pähe halvustamine, häbistamine, solvamine. Seda kindlasti, kuid see ajab suhte nii või teisiti lõhki. Kuid normaalselt toimivas suhtes tunneb mees tunnustusedefitsiiti kõige rohkem tänitavas mikrokliimas, kaude ütlemises, pidevas parandamises, õpetamises, tema eest otsustamises, ka heatahtlikus noomimises.
 
Sedasorti defitsiidiga on õnneks nii, et õige suhtlemisega saab asja parandada. Ja parandada saab induktsioonimeetodil. Pruugib lubada oma suhtlemisse tänitamist, kaob ka hellus. Või teistpidi loobudes hellitamisest hakkab naine endale tähelepanu nõudma „õiendamisega“ kaasa kallal. Keera nüüd see jutt teistpidi: kui soovid hellusi, hakka jagama tunnustavaid komplimente. Näiteks „sa oled nii tark/mõistev/arusaaja/tähelepanelik…“Nii võid soovitud muutusi saavutada.
 
Minul Sinu poisiga mingit kontakti pole, et teda käsukorras muuta. Sina seda kahjuks praegu teed. Armukadedus on oma loomult  sellesama helluse defitsiit ja usalduse puudumine ning selle kasutamine kaudselt  püüd „aru pähe panna“, et „märka ometi mind“. Sõltuvalt poisist võib see ka mõjuda — armukadetsedes  võib ta tõesti hakata Sulle rohkem helluslikku tähelepanu pöörama. Kuid püüd armukadeduse äratamise kaudu suhteid parandada viib ka teistpidi armukadedusele — tema suhete armukadetsemisele. Ja see on juba kindlasti suhetele hukutava mõjuga.

Jaga
Kommentaarid