Paljude kuulsuste laule Youtube'ist sirvides olen avastanud üha enam suuri dislike numbreid ja halvustavaid kommentaare. Vahet ei ole siis, kas laul on sügava mõttega või lihtsalt tantsumuusika. On see popp või klassika. Vägagi hea vokaalne esitus või mitte nii hea. Mõistab päriselt laulda või ei. Igasuguseid efekte täis muusikavideo või lihtsusega piirdunud muusik. 

Ei ole vahet, milline on laulja või laul, leidub alati keegi, kes tuleb ja ütleb midagi halvasti. Meile kõigile ei peagi meeldima üks muusikastiil või üks laulja või üks laul, aga kas ei oleks mitte targem lihtsalt mitte kuulata laulu, mis enesele meelepärane ei ole? Või peaksimegi kogu aeg kõike seda maha tegema? 

Minu meelest ei peaks teise loomingut maha tegema. Looming on looming. Mõistetakse seda ju erinevalt, kohati see isegi meenutab kunsti. Kes nimetab seda plätsertust kunstiks, kes mitte. Kes mõistab, mida on pildiga öelda tahetud ja kes ei mõista. Inimene, kes ei ole kunstist huvitatud ega jaga seda asja ei lähe ju ometigi galeriisse seda maha tegema või üldse vaatama.

Kuidas erineb kunst muusikast? Mitte kuidagi moodi. Kui inimesele ei meeldi selline muusika, siis me ei peaks seda kuulamagi ja kuni me seda ei kuula, ei saa me pahaks panna seda, kui mõni on sellisesse muusikasse kiindunud ning siiralt elab sellele kaasa.

Me ei tunne mitte keegi lauljaid isiklikult ning me ei tohiks kritiseerida neid. Me ei tea, mida tähendavad inimeste kommentaarid neile. Ka nemad on inimesed. Lihtsalt natukene rikkamad, imelikuma stiiliga ja igas telekanalis, aga siiski on ka neil hing sees. 

Inimene ei näita just ennast heast küljest siis, kui teist maha tegema hakkab. Nagu ka ülituntud lause ütleb: "Kui ei ole midagi ilusat öelda, ära ütle parem midagi." Minu arvamist mööda on see lause tõepärane ja me peaks selgeks tegema, kuna suu kinni hoida ja kuna libistada sõnad üle huulte.

Mis te arvate, miks vihatakse kuulsusi nii väga?