Ta küll ütleb, et kui mind ei oleks, ei tahaks ka tema elada. Seega, ilma minuta ta elada ei saa, aga mind tagasi ka ei taha. Küsimus ongi nüüd selles, et miks ta nii ütleb? Kas ta kardab uuesti haiget saada või on asi milleski muus?

Piret, 18

Dr. Noormann vastab

Armastus on komplekstunne – see koosneb südamete kiindumisest (armumine), kehade kiindumisest (seksuaalhuvi) ja mõistuste kiindumisest (sõprus). Neist armumisest ja sõprusest räägime kui suhtest (armusuhe ja sõprussuhe) ja kuna seksuaalhuvi realiseerimine on konkreetne tegevus, siis see on vahekord. Nii pole Sinugi käimine selle poisiga mitte suhe, vaid see koosneb vahekordade reast. Suhe on jätkuv ja kestev, vahekorral algus ja lõpp.

Seda vahet tegemist ongi vaja just Sinu probleemiks saanud situatsiooni paremaks selgitamiseks. Sinu olukorda tulebki tõlgendada nii, et teie suhete kompleksist rahuldubki see poiss vahekorraga, millel on alati konkreetne algus ja lõpp, mitte vastastikust kestvust eeldav püsisuhe.

Sellel võib olla erinevaid põhjusi. Üks on tõepoolest see, mida arvad – püsisuhtes korra kõrvetada saanud poiss kardab selle kordumist ja rahuldub suhete surrogaatvormiga (aseainega). Seks on armastuse üks komponent ja paljud räägivadki „vabasuhetest“ - kujutavadki kogu armastust vahekordade reana. See on inimpsüühika vajaduste mugavusseisund – pole vaja taluda vastastikuse usalduse ja kohustuste koormat ja võibki rahulduda vaid füüsilise vajaduse rahuldamisega.

Kui halba oletada, võib see olla ka kompensatsioon luhtunud suhte eest, mida on võimalik ka omamoodi kättemaksuna tõlgendada.

Teie Dr. Noormann

Jaga
Kommentaarid