Ask.fm võimaldab küsimuste küsimist ning seda ka anonüümsena. Nii ei pea inimene muretsema, et vastaja saaks teada, kellega on tegu. Aga mis te arvate, kes kasutavad anonüümselt küsimuse võimalust? Loomulikult need, kes tahavad n-ö "heitida" (vihata -toim.), kirjutada midagi solvavat või inetut. Seda, et sa oled ilus või kuidas sul läheb võib ju vabalt ka oma nime alt küsida. Ühesõnaga jõuan ma ükskõik millise mõttekäiguga sinnani, et Ask.fm on selleks hea, kui sa tunned puudust negatiivsetest lausetest ja solvangutest.

Sa saad sealt teada, kui halb sa välja näed, kui mõttetu su kallim on ning kui mõttetu sul üldse elada on. Lisaks pead kanntama erinevaid ajuvabasid küsimusi, mida keegi on jõle laheda huumorina mõelnud. Sina aga kirjutad vastu: "Oled sa ajukääbik või mis sul viga on?" Ühesõnaga sa pead jälle negatiivselt mõtlema, et nendele küsijatele midagi vastu öelda ning tapad sellega oma positiivsust. Absoluutselt alati, kui sa ütled midagi halvasti, on su sees üks halb emotsioon, mis hävitab sind seestpoolt. Kas neid emotsioone ei teki juba reaalses elus piisavalt palju ? Kellel rohkem, kellel vähem, kuid tekib ikka küll. Seega...miks te, kallid noored, lasete virtuaalmaailmal oma elu ja mõtlemist veel rohkem mõjutada? 

Igapäevaselt tuleb mitmetel noortel puutuda kokku koolivägivallaga, seda kas füüsilisel või vaimsel tasemel. Mõned kannatanud neist teevad endale veel Ask.fm-i. Mis nüüd toimuma hakkab? Kuna need kiusajad arvavad, et nad jäävad anonüümseks, siis võivad nad öelda absoluutselt kõike ning teha kannatanu elu veel kehvemaks. Koolis peavad nad siiski kerget distantsi hoidma, kuna seal pole nad anonüümsed - nende nime teatakse ning parimal juhul isegi elukohta. Aga internet võtab kõik hirmud ning inimene leiab, et ta võib lõpuks ometi elada kõik välja ning öelda seda, mida ta öelda tahab. Sellele, kuidas need tema laused kellelegi mõjuda võivad, ei mõelda vast kunagi. 

Meie ümber on nii palju kurjust ja viha ning Ask.fm on lubanud sellel veel rohkem levima hakata. Järjest rohkematel noortel on Ask.fm ning nad võitlevad nende kiusajatega, kes neile midagi halvasti ütlevad. Proovivad neil n-ö suud kinni panna, kuid ...see ei õnnestu. Kui inimene tahab midagi halvasti öelda, siis võib ta seda teha isegi kaunitarile, rikkale ja muidu toredale tüdrukule. Nad leiavad nagunii põhjuse ning isegi su teravad vastused ei keela neil midagi lisaks kirjutamast. Nad saavad su vastustest hoopis energiat ja tahet veel halvemini öelda. 

See on lihtsalt kohutav, et noored inimesed sooritavad enesetappe virtuaalse kiusamise pärast! Kõige kurvem on see, et need noored on ise endale seal keskkonnas kasutaja teinud ning pärast kurtnud, kui paljud neid vihkavad...Milleks seda vaja on ?