Ent märksa rohkem kui antipaveliste, on Eesti Vabariigis neid, kes ei salli või vihkavad selliseid nähtusi nagu:

a. mustanahalised (neegrid, värvilised, afroeestlased – vali siit endale sinu meelest poliitiliselt korrektseim väljend);

b. juudid;

c. homoseksualistid.

Tihtipeale ei tea need antisemitistid, rassistid ja homofoobid isegi, mis neil oma vaenlaste vastu on.

Eestlane vaatab tänaval liikuvat neegrit nagu pühadeime ning nii mõnelegi näole ilmub vastikust väljendav ilme. Enamus eestlasi on südames rassistid. Kuigi väidetakse vastupidist. Indikaatoriks on küsimus: “Kuidas suhtuksid sellesse, kui neeger abielluks sinu õe või tütrega?” Enamasti suhtutaks sellesse negatiivselt, sest eestlased pole mustanahalistega harjunud, kuna neid on meil siiamaani liikunud üsna vähe ning need ajad, mil eestlane nägi neegrit vaid tsirkuses, polegi väga kaugel minevikus.

Paraku tuleb eestlasel ümber õppida, sest peale Eesti liitumist Euroopa Liiduga 2004.aasta mais on oodata ka võõrtööjõu elavamat sisserännet. Ning on naiivne uskuda, et sisse rändavad vaid valged. Näiteks EL-i liikmesriigis Suurbritannias moodustavad asiaadid ja aafriklased ligi kuus protsenti elanikkonnast.

Endine välisminister Toomas Hendrik Ilves väidab, et eestlaste väljasuremise ja vananemise vastu on vaid kaks ravimit: kas võtta ette midagi radikaalset sündimuse suurendamiseks või immigrantide sisseränne. Ning paraku peab tõdema, et esimese variandi läbiviimisse uskumine on naiivne. Nii et neegritest ei pääse me ilmselt üle ega ümber.

Mis puutub vaenu juutide vastu, siis pole siinkirjutaja siiamaani kuulnud ühtegi asjalikku vastust küsimusele: “Miks peaks juute vihkama?” Ka kõige haritumate neonatside vastustest on pea võimatu midagi asjalikumat välja lugeda. Tapsid Jeesuse? Kuid kas Jeesus ise polnud mitte samuti juut? Petturid, väljapressijad, sahkerdajad läbi ajaloo, vandenõulased? – tõendeid paluks. Ehk vihatakse juute seepärast, et nad on andekad? Pankurid, arstid, muusikud jne. Kuid milleks vihata kadeduse pärast selmet ise areneda?

Homofoobia – ka kõige paadunumad homofoobid peavad näiteks lesbide omavahelist kiimlemist igati nunnuks vaatepildiks. Kuigi ka see pole midagi muud kui homoseksualism. Tüüpiline vastus on selline: “Naised on nii süütud, aga see, mida teevad kaks meest omavahel, on perversne. Öäkk!” Meenutagem, et nõukogude aeg, mil homoseksualism oli seadusevastane, on läbi ning et kaks seaduse mõistes täiskasvanut võivad omavahel teha ükskõik mida, mis kellelegi kahju ei põhjusta.

Rohkem sallivust, eestlased! Vihkamisest pole tolku mitte kellelegi.

Veiko Pavel on valge, heteroseksuaalne ja ümberlõikamata Eesti Vabariigi kodanik.