• Tarkur

Ta teab kõike ja leiab alati küsimustele vastused - justkui kõndiv entsüklopeedia, aga mitte keegi pole teda tegelikult kunagi õppimas näinud. Tarkurile jääb info iseenesest meelde, selleks ei pea pingutama. Enamasti ei ole ta kade ja jagab oma teadmisi heal meelel kaasõpilastega ja mõnikord teeb tarkur õpetajatele ka märkusi, kui viimased on midagi valesti öelnud.

• Hilineja

Ei ole ühtki tundi, kuhu see tüüp jõuaks õigeks ajaks. Ta jääb hiljaks hommikuti ja isegi keset päeva, hakaku ta klassi tulema nii vara kui võimalik, talle on hilinemine sisse kodeeritud. Õpetajadki on juba leppinud, et hilinejat ei ole mõtet õigeks ajaks oodata. Klassi sisenedes on kaks võimalust: too õpilane kas äratab kõikide tähelepanu või ei tee keegi väljagi.

• Magaja
Magaja on alatasa väsinud, ka neil juhtudel, mil ta eelneval päeval normaalsel ajal magama läheb. Mõnikord jääb ta tunnis ka magama ja pidevalt on tal silmis pilk, mis ütleb, et targem oleks temaga mitte vestlust alustada, sest ta on unine.

• Nutisõltlane
Tema ei kuula mitte kunagi õpetaja juttu, sest telefonis on kogu elu. Keset tunde saadab sõpradele pilte ja sõnumeid ning ei suuda kuidagi nutikat käest ära panna. Tihti ei ole sellise õpilase õpiedukusega lood just parimad, aga ta ei lase end sellest üldse heidutada ja teeb hoopis mõne selfi.

• Tibi

Tavaliselt näeb sedasorti tüüp välja nii nagu oleks just ilusalongist välja astunud ja sinna suur osa tema ajast kulubki. Selle asemel, et õppida, käib ta tundide ajal juuksuris, lakib küüsi või arutleb sõbrannadega lemmikparfüümide üle.

• Kuuvarjutus

Koolis näeb seda tüüpi õpilast haruharva – mõnel päeval magab ta sisse ja ei viitsi enam tulla, teisel valutab pea, kolmandal peab arsti külastama ja neljandal kinno minema. Vahel ilmub kuuvarjutus kooli ainult paariks tunniks ja on üsna ilmselge, et õpetajatega tal ülemäära häid suhteid ei ole.

• Uneleja
Tundides on ta hajevil ja ei keskendu olulisele. Seetõttu ei kuule ta ka õpetaja juttu ja mõtleb pigem sellele, mida nädalavahetusel korda saata, millal tund läbi saab või millal süüa pakutakse.

• Tegutseja

Peale kooli tegeleb ta veel saja muu asjaga, tal on palju hobisid ja sageli vähe aega, kuid ta ei lase end sellest heidutada, sest nii ongi hea. Tegutseja kiirustab kohe peale kooli koju, et sealt edasi huviringidesse jõuda ja naasta alles hilja õhtul.

• Lärmaja
Tema ei tea, mida tähendab vaikus. Lärmaja segab alati kaaslaste õppimist ja räägib täiesti ebatähtsaid asju. Kahjuks ei anna ta endale aru, et see ei ole just eriti tore, vaid pigem väga häiriv.

• Vaikne kuulaja

Tunnis temasugune tihti sõna ei võta. Pigem kuulab ja jälgib ümbritsevat, ei sega teisi ja ei lase ennastki segada. Enamasti on vaikne kuulaja nutikas, kuid ei taha seda välja näidata.

Kindlasti on erinevate kiiksudega õpilasi rohkemgi, seega, hea lugeja, võid teada anda, kas oskad veel mõnda õpilastüüpi nimetada. Võib-olla aga tundsid ennast või oma klassikaaslasi ülalnimetatute hulgas ära?