Šokolaad aitab ennetada igasuguseid haiguseid. Näiteks, kui sööd trühvleid, aitavad need kõrge vererõhu kontrolli alla saada. Bon-bon kommid aga aitavad südamehaigusi ennetada.

Tumedas šokolaadis leiduvad paljud antioksüdandid. Need on kehale igati kasulikud.

Piimašokolaad kusjuures nii hea ei ole – selle kõrge suhkru- ja rasvasisaldus võib tekitada vistrike ja suurtes kogustes aitab see kaasa ülekaalulisusele. Valge šokolaad samamoodi – see ei ole nii kasulik kui täiesti tume, mõrušokolaad.

Lisaks tõstab šokolaad aju aktiivsust ja paneb tööle serotiini (hea tuju tekitav aine, mida keha toodab) tootmise.

Lousiana ülikoolis tehti ka katse, kus joodeti poolstele jõusaalis käinutele treeningute vahel sisse šokolaadi-piimakokteile. Need, kes šokolaadikokteili jõid, pidasid kauem vastu ning nende trennid olid palju rohkem lihasmassi tekitavad, kui nende omad, kes šokolaadi-piimakokteile ei joonud.

Lisaks on tume šokolaad nahale hea. Saksamaal jõi naine iga päev pool tassi kuuma tumedat šokolaadi ja kolme kuu pärast oli ta nahk siledam, niisutatum ja igati tervem.

Itaalia teadlased on ka tõestanud, et šokolaadi söönutel on parem võimalus partnereid leida. Eriti naistel ja jällegi – eriti tumeda šokolaadiga.
Seega – šokolaad on igati kasulik ja maitsev ka! Kuid pea meeles – mida tumedam šokolaad, seda kasulikum see on. Ning kilode kaupa igapäevaselt šokolaadi süüa ei ole siiski hea mõte.