Hiljuti viisin läbi uuringu, milles soovisin teada saada, kuidas on suhted Eesti noorte ja ekstreemspordi vahel. Kuna olen ka ise mõne alaga tutvust teinud ja neid ka harrastanud, ei olnud küsitluse tulemused minule suureks üllatuseks, aga siiski on tore saada enda oletustele kinnitust. 

Nagu ma arvasingi, olid kõige populaarsemateks ekstreemspordialadeks erinevad rattaspordialad, nagu näiteks: BMX, MTB ja DH. Sellele järgnevad olid samuti peamiselt Ipargis harrastatavad alad nagu rula- ja tõukerattasõt. Mainin ära ka selle, et tulemusi võis mingil määral mõjutada see, et olen ise BMX ja MTB taustaga ning see mõjutas natukene minu tutvusringkonda ja seega ka natukene vastajaskonda. 

Küsisin ka seda, kas rahvas on rahul Eestis oma ala harrastamise võimalustega, kui see üldse võimalik on. Üllatav oli minu jaoks see, kui paljudel tegelikult puudub kodukohas võimalus oma lemmikalaga tegeleda ning selle jaoks tuleb sõita pikki vahemaid, mõnel juhul lausa välismaale. 

Tundsin huvi ka selle vastu, kui palju on noored sportlased kursis turvalisuse tagamisega ning milliseid õnnestusi ja vigastusi nad ise kogenud on. Tuli välja, et suurem osa ikka teab, et kiivrit ja kaitsmeid tuleb kanda, kuid seda korrapäraselt tegid vaid kahjuks pooled. Siiski on mul mulje, et üha rohkem on mõjuma hakanud populaarne kampaania "Tegija kannab kiivrit". Vaatamata noorte teadlikkusele, oli siiski pigem vähe neid, kellel midagi juhtunud ei oleks, marrastused ja õmblused olid lausa hirmutavalt sagedased, luumurrud õnneks natukene vähem levinud. 

Lisaks uurisin, kuidas on lood ekstreemspordi kulukusega. Sain teada, et enamasti harrastatakse üpriski kulukaid alasid, kõige kulukamateks osutusid alad, kus kasutatakse erinevaid masinaid, peamiselt ralli. 

Tundub, et ekstreemsport on Eestis suhteliselt populaarne ning tegijaid leidub väga erinevates valdkondades. Harrastamise olud võiksid olla paremad, kuid ilmselt tuleb sellega arvestada juba spordiala valikul. Mina soovitan ekstreemsporti kõigile, kes huvituvad spordist ning tunnevad naudingut adrenaliinist.