Sari algab täna, 3. aprillil kell 16 Mustamäe gümnaasiumis toimuva terviseteemalise jututoaga, kus räägitakse läbipõlemisest ning jagatakse nõuandeid, kuidas läbipõlemist ületada ja ennetada. Oma kogemusi ja lugusid jagavad noored ise, kes läbipõlemisega oma elus varasemalt kokku on puutunud.

Kevad on noorte jaoks stressirikas aeg - ees on ootamas eksamid ja selja taga pikk ning väsitav kooliaasta. Noorte tervisesarja üritused pakuvadki just sel ajal noortele praktilisi teadmisi, et tõsta nende igapäevaseid oskusi pingelistel aegadel stressi ja emotsioonidega toimetulekuks. Vaimsele tervisele keskendunud terviseüritustega soovitaksegi kevadisel eksamieelsel ajal noortele meelde tuletada, kui oluline on stressirohkel ajal liikumine, tervislik toitumine ja puhkus.

Lisaks vaimse tervise teemalistele jututubadele, kus jagatakse noortele kasulikke nõuandeid, kuidas pingetega toime tulla ja läbipõlemist ennetada, tutvustatakse üritustel ka lihtsaid võimalusi oma igapäevaste liikumisharrastuste suurendamiseks ja jagatakse nõu ka terviklikust toitumisest.

Kavas on lisaks praktilised töötoad toitumisest ja sarja lõpetavad varasuvised välitreeningud, kus saab tutvuda mitmesuguste liikumisvõimalustega. Üritused vältavad kuni juunini ning suunatud need noortele alates
16. eluaastast.

Üritustel jagavad oma kogemusi ja õppetunde stressist, läbipõlemisest ja muust noored ise. Nõu jagavad ka eksperdid, muu hulgas näiteks Eesti üks juhtivamaid tervisliku elustiili- ja terviseblogijaid Merilin Taimre (Paljas Porgand).

Kõik, kes jututubadesse kohale tulevad, osalevad ka loosis, kus auhinnad on välja pannud MyFitness. Lisaks on võimalik võita tasuta tunniajane fotosessioon kas endast või koos sõpradega fotograaf Irene Kollo.

Noorte tervisesarja kava leiab Tallinna noorteinfo veebilehelt www.tallinn.ee/noorte-tervisesari. Üritustel osalemine on tasuta, kuid vajalik on eelnev regsitreerumine. Sarja peakorraldaja on Tallinna spordi- ja noorsooamet.