Esimene, kes mulle kohe pähe torkas, on Anu Saagim. Miks eeskujuks? Ta on naine, kellele ei lähe iial korda, mida teised tema kohta ütlevad. Võttes stressi tõttu mõned kilod juurde, ei heiduta ta end pealkirjadest, mis karjuvad: „Anu, mis juhtus?“ või „Saagim on rase?“ Tema rahulikkus ja enesega rahulolu on hämmastav ja eeskujuks mulle juba mitmeid aastaid. Nii muhedaid inimesi on vähe.

Teine, kelle peale mõtlesin, on Gerli Padar. Tema on just see naine, kes on olnud eeskujuks juba lapsest saadik. Kellel on sihid paigas, unistused täitmiseks ja kes oma üdini positiivse olekuga on ka kasvatamas sama positiivseks väikest tütart. Suurepärane ema, suurepärane elukaaslane, suurepärane laval ja meedias — igati suurepärane inimene minu silmis.

Kolmas naine, kes on küll noorukese võitu, on Getter Jaani. Jah, ma juba ennustan, et terve selle artikli kommentaarium saab täis olema teksti, et mis ta teinud on ja mõttetu neiu ja nii edasi. Aga minu jaoks on ta tõusev täht. Mainin ka ära, et minul on vanust rohkem kui Getteril, seega ma pole mingi tiinekas, kes arvab, et „getter-on-maailma-kõige-ägedam.“ Aga siiski. Ta oli vaid 16, kui läks superstaarisaatesse endale nime ja nägu tegema ja oli väga tubli. Vaid mõni aasta hiljem esindas ta meid Eurovisioonil, kus pääses finaali. Hallo? Mitu esinejat meil veel finaali saanud on? Ta suudab olla särav kodus, tööl, puhkehetkel. Tema positiivsus on alati kadestusväärt ja muidugi ka suurepärane välimus on eeskujuks. 

Eeskujuks number üks loen muidugi oma ema, nagu enamik tüdrukuid ikka. Kuna aga üleskutse oli lugeda üles eeskujuks kuulsaid naisi, nimetaksin neid kolme. Eks neid ole teatud aladel teisigi, näiteks spordivõõra inimesena sporti ohtralt tegema hakanud ja järjepidevalt edasi arenenud Kertu Jukkum ning näitleja-karjääril tohutult suureks eeskujuks olev Ita Ever. Eeskujuks on rohkemal või vähemal määral kõik oma alal tippu jõudnud naised-mehed.