Tihti seostatakse kaalulangetamist enda näljutamisega ja trenni tegemisega. Keelatakse oma lemmiktoidud ning tehakse totaalseid muutusi oma päevakavas, et mahutada sinna jalgrattasõit, jooksmine ja jõusaal ka veel.Hoolitsetakse selle eest, et päev oleks võimalikult sportlik ja tervislik.

Usun, et sellises olukorras on inimene on stressis, sest ei saa süüa seda, mida soovib ning peab end palju keelama. Samuti on tal raske olla, kuna peab kell 7 ärkama, et hommikujooksu teha. Ühesõnaga ta peab vastama neile punktidele, mis ta endale kokku seadis, et alla võtta. Trenni on kindlasti vaja, kuid ma arvan, et see ei ole põhiline. Nii nagu kõik muu, saab ka ka kaalulangetus alguse mõtetest. Kui seal on miski valesti, siis ei aita sind ükski eluviisi muutmine, et kaalust alla võtta.

Selle asemel, et meeleheitlikult endale kõike keelata, tuleb hakata teadvustama oma söömisharjumusi. Kas sa sööd pigem sellepärast, et sul on kõht tühi või sellepärast, et sa tahad lihtsalt tunda head maitset? Ma arvan, et teine variant, sest muidu sa ei tahaks tänasel päeval alla võtta. Sa oleks oma kehaga rahul ning elaks õnnelikku elu.

Mis juhtuks, kui me sööksime ainult siis, kui kõht on tühi? Me oleksime õnnelikud ning keha tänaks meid. Sellisel juhul ei ole vaja endale ka midagi ära keelata. Kui sul näiteks pole võimalik lõunal korralikult süüa, kuid su teele jääb statoil ning sa tahad ühe kaheraudse suhu pista, siis...ma usun, et see ei tee midagi väga halba, sest sa sul oli kõht tühi ning muul ajal oled sa siiski korralikult toitunud.

Igakord kui sa tahad midagi süüa, peatu hetkeks ja küsi endalt: kas mul on kõht tühi või ma mäletan selle toidu maiset ning tahan seda uuesti tunda? Tunneta seda vastust ning võib juhtuda, et sa ei tahagi seda asja süüa, kuna mõistad, et sa sööksid seda vaid maitseelamuse pärast. Kui sa aga tahad seda ikkagi süüa, siis mõtle, et see maitseelamus tekitab sulle taas kaalu juurde. Sa jätad selle söömata ning su elus ei muutu midagi halvemaks. Kui muutub, siis vaid paremaks.

Üks levinud tervisliku toitumise juurde kuuluv punkt on aga ka see, et ühel päeval nädalas võid sa süüa mida iganes soovid. See ei tähenda seda, et sa võiksid süüa hommikust õhtuni, vaid seda, et võid vabalt endale mõne vahepala lubada. Seda kas magusa näol või süüa rämpstoitu. Sa hakkad seda päeva hindama ja ootama ning toitud samas 6 päeva väga korralikult. Sul on lihtsam süüa vaid siis, kui sul on kõht tühi ning sa jätad söömata need asjad, mis ei täidaks su kõhtu, vaid tekitaks head maitseelamust.