Tihti aetakse enesekindel ja kõrge enesehinnanguga inimene segamini egoistiga. Enesekindel inimene teab, kes ta on ning usub, et on rohkemaks võimeline ning suudab saavutada kõike, kui ta vaid väga tahab. Egoist võib tunduda kõrge enesehinnanguga inimene, kes peab endast liiga palju, kuid TEGELIKULT on ta väga madala enesehinnanguga inimene, kes üritab sulanduda kuhugi gruppi, et seeläbi saada "lahedamaks", tõsta oma ego ning varjata oma oskuste ülehindamisega enda tõelist olemust.

Inimesed räägivad, et ta on ego ning endast liiga heal arvamusel, kuid ei oska arvata, et tegelikult on selle kõige taga väga kehv enesehinnang ning see inimene ei oska ennast väärtustada sellisena, nagu ta on. Nii ongi leidnud ta tee egoistini. Ta üritab näida kogu aeg hästi osav ja hea, kuid tegelikult...me ju kõik teame, et ta ei suuda seda, millest räägib ning tegelikult ta ainult arvab endast hästi (sisimas ei arva) ja ei midagi muud. 

Kui sa küsid enesekindlalt inimeselt, kas ta võidab selle konkursi, siis ütleb ta: "Jah, ma usun endasse ja arvan, et võidan." Küsides seda sama asja egoistilt, saad sa vastuseks: "Muidugi, ma oskan hästi laulda, seal pole mulle konkurenti." Sisimas kardab ta üldse sinna konkursile minna ning ta kardab, kas kolmandakski tuleb...aga ta ei saa ju seda ometi sulle öelda - tema kujuteldav mina saaks kahjustada. 

Õnneks on üks hea uudis - enamik inimesi on siiski enesekindlad, mitte egoistid. Öeldakse küll, et nad on egoistid, kuid tegelikult on nad lihtsalt väga enesekindlad inimesed ning teavad, milleks nad suutelised on. Nendel inimestel on enesesse usku, mis on kõige tähtsam, et elus hakkama saada. Nad teavad, et neil on vaja arendada endas seda ja teist külge ning nad ei arva, et on maailma nabad. Egoist mõtleb aga tihti, et tal pole midagi vaja juurde õppida ning ta usub, et on kõiges väga hea ning ei ole olemas inimest, kellele ta ei meeldiks ning asja, mida ta teha ei oskaks. 

Eelnevad mõtted on lihtsalt  minu arvamus sellest, milline on enesekindel inimene ja see, kes lihtsalt arvab endast liiga palju.