David LaChapelle on tuntud oma sürreaalsete, värviküllaste ja originaalsete fotode poolest. Lisaks suurimate moeajakirjade photoshootidele ja kampaaniatele on ta pildistanud ka kümneid kuulsusi: nende hulgas Angelina Jolie, David Bowie ja hiljuti lisandus neile ka Lady Gaga. Palju kõmu tekitas uudis, kui Rihanna video loole “S&M” leiti olevat tema töö järgi kopeeritud.

Annie Leibovitz on Ameerika fotograaf, kes on ajalukku läinud oma legendaarse fotoga John Lennonist ja Yoko Ono’st. Tema nimele võib kanda ka ühed märkimisväärsemad Ameerika Vogue’i cover’id. Leibovitz on andnud välja raamatu “A Photographer’s Life: 1990-2005”, kus on lisaks lugematule hulgale kuulsustele kujutatud ka tema enda isiklikku elu.

Bill Cunningham on The New York Times’i fotograaf, kes keskendub oma töös peamiselt tänavamoe kujutamisele. Cunningham on töötanud ka ajakirjanikuna ning on sellest ajast saadik andnud palju juurde tänapäeva moeajakirjandusele. Märtsis linastus tema eluloofilm “Bill Cunningham New York”, mis räägib tema pühendumisest fotograafiale ning pikka aega avalikkuse eest varjatud olnud isiklikust elust.

Bruce Weber on kuulsust kogutud läbi oma kampaaniafotode Calvin Klein’i, Versace ja Ralph Lauren’i jaoks. Muidugi, nagu staažikale moefotograafile tavaks, on ka tema koostööd teinud kümnete moeajakirjadega, nende hulgas Vogue, Elle ja Vanity Fair. Weber eelistab mustvalgeid fotosid värvilistele ning tema pildid on julgelt provokatiivsed ja mõned neist lausa kurikuulsad. Tema viimast tööd saab imetleda Itaalia Vogue’is, kus on kujutatud Anthony ja Alina Shriverit perega.

Steven Meisel on moefotograaf, kes teeb pidevalt tööd nii Ameerika kui Itaalia Vogue’i jaoks. Juba varajases nooruses oli Meisel modellidest lummatud; 12-aastasena ootas ta Melvin Sokolsky' studio juures Twiggy’t, et temaga isiklikult kohtuda. Kuigi tema eeskujudeks olid alati olnud maailma kuulsad fotograafid nagu Irving Penn ja Bert Stern, ei arvanud ta kunagi, et temast saab üks neist. Praeguseks on ta saavutanud maailmatasemel moefotograafi staatuse ning kuulub isiklikult kindlasti minu lemmikute hulka.

(Fotod: Pressimaterjalid)