Londoni ühes kuulsamas ooperiteatris laulev eestlane Monika-Evelin Liiv tõdeb, et lisaks heale häälele on ooperis vaja ka vehklemisoskust.

Tõrvast pärit Monika-Evelin räägib, et Londonis koosneb tema tavaline päev ooperiteatrist ja jõusaalist. “Jõusaali lähen pärast tööd või siis kui tekib mõni pikem auk. Esimesel aastal oli meil isegi eratreener, kes õpetas, miks ja mida teha,” räägib Liiv uuele Kroonikale.
Lisaks jõusaalile käib naine veel ka vehklemistunnis. “Loomulikult peab ooperiteatris ka vehklema. Ei ole võimalik, et mees-ooperilaulja ei oska vehelda,” on Monika-Evelin küsimuse peale üllatunud. Kui vehelda ei oska, siis ei ole tõetruu. “Ta peab saama hakkama ning konkurentidega arved õiengama. Laval muidugi.”
Isegi, kui Monika-Evelin saaks hakkama pistodatorgetega, tuleb vehklemist naistel harvem ette kui meestel. “Mõõga kandmine on rohkem meeste töö.”
Monika-Evelin saabus Londonisse 2007. aasta septembris Jette Parker Young Artist programmiga. Aastake hiljem, detsembris 2008 mainiti ta ära Inglise ajakirjas Opera Today nimekirjas «Who is hot».

Rohkem edukast eestlasest loe värskest Kroonikast.