Kuidas tekkis teatrisaal autoesindusse? 2012. aasta novembris istusid Monoteatri loojad Jan Uuspõld ja Karl Kermes ning City Motorsi juht Henrik Raave läbirääkimiste laua taha eesmärgiga leida kahe ettevõtte vahel mõlemale huvipakkuv koostöövõimalus. Uue mängukoha leidmine oli aga Monoteatri juhi Karl Kermese sõnul teatri jaoks ootamatu, jõuline ning väga positiivne areng.

“Oleme Monoteatriga nelja aasta jooksul andnud üle Eesti sadu etendusi ning maha sõitnud sadu tuhandeid kilomeetreid. City Motorsi poole pöördusime sooviga leida uus sõiduk, millega oleks mugavam ja ökonoomsem etendustele sõita,“ rääkis Kermes. City Motors andis Monoteatri kasutusse 7-kohalise luksuslikult sisustatud Renault Trafic väikebussi.

„Kohtumise lõpus tegi Henrik Raave ettepaneku majas ringi vaatamiseks - ehk on Staadioni 1 hoones võimalik aeg-ajalt korraldada mõni omapärane publikusündmus. Olles jõudnud maja remonditöökotta, läksid meil Janiga silmad hetkega särama ning oli selge, et siit see tuleb!” jätkas vaimustunult Kermes.

Argipäeviti garaažina kasutusel olevad ruumid ehitatakse erakordseks teatrisaaliks üles igal laupäeval ja pakitakse jälle kokku pühapäeva õhtul. Publikut ootavad jätkuvalt pehmed ja mugavad toolid, kuigi kõik ümbritsev on kõike muud, kui tavapärane teater.

“Oleme viimase kahe aasta jooksul Karliga tihti arutanud, et tahaks luua ühe uue suunaga lavastuse, mida võiks mängida mingis eriti ägedas industriaalses või rustikaalses keskkonnas.
Nüüd on meil see keskkond olemas ja proovid uue lavastuse välja toomiseks käivad juba täie hooga. Paneme kokku saali ja ehitame üles lava, kus minul isiklikult on väga mõnus ja värske uues lavastuses lahti lammutada ja hiljem jälle kokku panna inimhinge keerdkäike ning publiku soovil võtan pisikesteks osadeks ka nende hinge ja keha!” naerab Jan Uuspõld.

Uues saalis jõuab Monoteatri lavastuses publiku ette Eesti autori Liis Aedmaa mononäidend, mille pealkiri ja sisu jäävad veel ligi nädalaks publiku ja avalikkuse eest saladuseks. Jan Uuspõldu ja Monoteatri meeskonda võib nüüdsest aga proovisaali ja etendustele sõitmas näha efektselt disainitud Renault Traficus.