Mõrv, milles omaaegset tarkvarapioneeri kahtlustatakse, leidis aset läinud nädalavahetusel Kesk-Ameerikas, Belize'is, kus 67-aastane McAfee viimastel aastatel resideerus, vahendab ABC News.

Ohvriks oli McAfee naaber, samuti ameeriklane, 52-aastane Gregory Faull, kes leiti kuulihaavaga peas oma San Pedro kodust.

Päev enne seda, kui Faull surnuna leiti, mürgitati ära McAfee üheksa koera. Selleks ajaks, kui Faulli mõrv teatavaks sai, olid koerad kohalike võimude teatel juba maetud. Mõrvatu isa sõnul olnudki just lärmakad koerad olnud naabrite pidevaks tüliõunaks. McAfee olevat isegi ähvardanud Faulli tulistada, kui see peaks veel tema territooriumile koerte pärast õiendama tulema. Vaid paar päeva enne surma tegi Faull koerte kohta ametliku kaebuse.

Ka varem kohalikele võimudele pinnuks silmas olnud McAfee on sattunud kahtlusaluseks seoses salapärase "haihtumisega" vahetult pärast mõrva.

Kuigi McAfee hoidub kohalike võimude eest, on endine magnaat võtnud ise ühendust ajakirjaga Wired, et teatada, et peidab ennast, kuid pole siiski mõrvaga seotud. Nimelt on McAfee veendunud, et Belize'i võimud on tema suhtes kallutatud ning ootavad võimalust talle ots peale teha. Sestap olla mees end oma kodus ära peitnud, kui politsei mõrva asjus uksele koputama tuli. "Ma oskan end peita ning teen kõik, et ellu jääda," sõnas McAfee.

Politsei usub, et tarkvaraärimees redutab kuskil Belize'is, kus meest ka nähtud on.

John McAfee on tuntud kui 1980ndate üks uuendusmeelsemaid viirusetõrjetarkvara arendajaid, kes müüs 1990ndate alguses oma firma Intelile. Tänasel päeval ei seo teda ettevõttega enam miski peale nime.

Mehe elu hakkas allapoole veerema aastal 2008, kui ta kaotas aktsiaturgude kokkuvarisemise tulemusena pea kogu oma 100 miljoni dollari suuruse varanduse.

Vaid 4 miljonit säilitanud McAfee kolis seejärel Kesk-Ameerikasse Belize'i, kus asutas ettevõtte, mis pidi väidetavalt tegelema džunglitaimedest ravimite valmistamisega, kuid mis mingil põhjusel pidevalt politsei huvi köitis. Veel tänavu maikuus otsiti läbi mehe villa ning leiti ka tundmatut ainet, mille McAfee väitis olevat naturaalse valuvaigisti.

Veebilehe Gizmodo.com ajakirjaniku Jeff Wise'i sõnul, kes on endise magnaadi tegemisi viimastel aastatel tihedalt jälginud ja kajastanud, on veendunud, et ekstsentriline mees on end kuritegelike jõukude, relvade ja narkootikumide segapuntrasse mässinud. Väidetavalt olla kunagine tarkvaramogul käinud koguni mõningates narkofoorumites kokaiinisarnase toimega aineid ehk "vannisoolasid" ja "pervopuudrit" ülistamas.