Kas eelmistel aastatel on olnud midagi teisiti? Ei. Võib-olla ainult mõned erinevused artistide poole pealt, kuid põhiplaanilt on kõik siiski sama. Aetakse suur hulk noori kokku, näidatakse neile raadiost tuttavaid kohalikke popstaare ning siis aetakse nad jälle laiali. Ürituste nimed võiks vabalt ära vahetada ja keegi arvatavasti ei märkaks midagi.

Nii jääb aga eesti noorest mulje, kui mingist igavlevast rullnokast, kes laisalt raadionuppu keerates kuulab kõike, mis sealt tuleb, ja käib üritustel lihtsalt selleks, et kuskil olla.

Just nagu laiskusest minnakse vooluga kaasa ja ei püütagi välja arendada oma muusikamaitset. Lastakse endile lusikaga sisse sööta seda, mis parasjagu pakutakse. Seda on kohati kurb vaadata.

Muidugi pole asi tegelikult päris nii traagiline, sest on ju olemas ka alternatiivseid üritusi nagu: Viljandi Folk, Hard Rock laager ja kasvõi Tartus toimunud Plink Plonk. Kuid nende ürituste viga on see, et neid kas ei reklaamita piisavalt või siis on tekkinud mingid eelarvamused stiilis Seal käib kindlasti mingi oma seltskond. Nii jäävad nad aga kaugeks neile noortele, kes veel ise ka ei tea, mis neile meeldib. Lihtsam on ju massidega kaasa joosta.

Usun, et kõiges on süüdi massikultuur. See et kaotatakse igasugused eripärad ja tahetakse meid end tundma panna tõelise maailmakodanikuna. Meile luuakse mudel, millised peame olema, mida sööma, mida kuulama ja paljud lähevadki sellega pikemalt mõtlemata kaasa.

Seega oleks hea heita pilk korra peeglisse või oma plaadiriiulile. Olete te osake massist või ise mõtlev indiviid? Kas seate sammud Tele 2 Go Live`ile või Eclecticale?