Terve päeva jooksul kõlavad eetris Gustav Ernesaksa laulu "Mu isamaa on minu arm" salvestised Eesti Raadio arhiiviriiulitelt, vahendavad
.

Teiste seas saab kuulata, kuidas maestro Ernesaksa dirigeerimisel laulavad 1969. aastal Eesti NSV Vabariiklik Koorijuhtide Segakoor ning 1965. aastal XVI üldlaulupeo ühendkoor.

Kokku kõlab populaarne koorilaul Klassikaraadios 14 korda. Salvestistest kõige uuem on tehtud Tallinna Lauluväljakul 19. augustil 2008 Öölaulupeolt "Märkamisaeg". Lisaks saab Klassikaraadiost kell 13.05 kuulata muusikateadlase Tiia Järgi kommentaari laulu kohast Ernesaksa loomingus ja Eesti muusikaloos ning saadet Ernesaksa juubelisarjast "Laulutaadi pärand" kell 21.

Gustav Ernesaks komponeeris laulu 4. märtsil 1944. aastal ja esiettekanne toimus sama aasta 21. juulil Leningradis. Eestis kõlas laul esmakordselt Tallinna Draamateatris 26. oktoobril 1944. Gustav Ernesaksa isamaalaulust sai Nõukogude Eesti perioodil rahvusliku liikumise üks sümboleid. "Mu isamaa on minu arm" oli võimude poolt keelatud 1950., 1955. ja 1960. aastate üldlaulupidudel, kuid pärast viimast kavas olnud laulu esitust võtsid lauljad ise keelatud lauluviisi üles. "Mu isamaa on minu arm" on tuntuim ja südamelähedasim koorilaul ka tänapäeval.