Ta on suhtes 23-aastase mehega, keda ta väidetavalt "armastab". Minu arust on "armastamine" suur asi, aga arvatavasti tema võtab seda kuidagi teistmoodi. See tüüp (edaspidi Juhan) räägib talle, et võiks kokku kolida, lapsed teha ja nii edasi.

Mari räägib mulle kõigest ja kõike (rohkem kui Juhaniga) ning ma üritan teda aidata-mõista, kuid ma ei kujuta ette, mis ta peas toimub. Olen rääkinud talle, et jätku Juhan maha. Ta ütleb, et ei suuda. Tüdruk räägib, et kui see tüüp kasvõi ühe veagi teeb, jätab ta tema silmapilkselt maha. Kuid Juhan on enda lubadust mitukümmend korda juba rikkunud ning tüdruk pole mahajätmisest iitsatanudki talle.

Mari räägib mulle, et ma meeldin talle tohutult, et ta tahaks minuga suhtesse astuda. Koguaeg, kui me kahekesi oleme, käitume nagu oleksime paar. Ma ei saa aru, kas ta meelega mängib minuga nii või kas ta ongi siis mitmemehepidaja? Tean teda peaaegu terve oma elu ja ta ei ole grammigi selline, kellele kaks meest korraga suudaks meeldida, aga vist tuleb nii välja, et ta ikkagi on selline...

Mida ma peaksin tegema, kui ma selles tüdrukus nii kinni olen? Ma ei taha enam oodata tema järgi ega teda piinata. Kuid ei saa ka olla ilma temata, ükski teine tüdruk mind ei huvita. Kas peaksin Mariga selle pulli lõpetama või ootan kuni tal Juhaniga midagi nässu läheb? Kas peaksin ise midagi ette võtma, et nende suhe nässu ajada?
Tanel, 17.

Dr. Noormann: Armastuse pärast on suuri ja väiksemaid sõdasid peetud, on teisi ja ennast hävitatud, on ausalt ja ebaausalt käitutud. Nii ongi armastust sõjaga võrreldud - mis on sallitav sõjas, on sallitav ka oma armastuse eest võideldes.

Kuid inimlikkust ei tohi siiski kaotada, eneseväärikust ei tohi kaotada ja võitlusse pole mõtet minna üksiku lahingu, vaid kogu sõja võitmise nimel. Oled sa kindel, et suudad Marile pakkuda suhet ja tulevikku, et tema ei tunneks ennast selles sõjas sõjapõgenikuna või sõjasaagina, vaid võitjana.

Ma soovitan sul käituda siiski ausa rivaalina - näidata end parimast küljest, tõusta enda võimalikest kõrgeimale tasemele. Intrigeerimine, rivaali halvustamine pole aus võte. Peale selle on see ka sulle endale ohtlik, sest reedab sinu iseloomu halvemat poolt, mida Mari kindlasti tähele paneb ja kui Juhan sind tagaselja ei musta, jätab ta endast usaldatavama mulje, kui sina oma intrigeerimisega. Naised valivad lõppkokkuvõttes tema jaoks usaldusväärsema - see kajastub toes, mida ta mehelt ootab See tugi saab olla füüsiline - et tema abile ja kaitsele võib alati kindel olla. See tugi saab olla kõlbeline - ta ei kasuta kedagi (aga kindlasti just mind) ära, ta ei reeda ega salatse, ta on oma käitumises siiras - st teeb seda, mida õiglaseks peab.

See tugi saab olla ka sotsiaalne - ta suudab toime tulla minu jaoks keerulistes elusituatsioonides, oskab otsustada ja suudab vastutada.
Nii et vaatamata muudele tingimustele, valib tema teadvuse pool just nende omaduste vahel sinus ja selles "tüübis".

Jaga
Kommentaarid