Coca-Cola Soundwave Discovery Tour algas Eestis 11. juunil, kui hiphop-grupist Toe Tag tuntud Genka valis kõikide selleks hetkeks võistluse koduleheküljele üles laaditud lugude hulgast välja esimese nädala võitja. Kuus nädalat väldanud võistluse käigus selgitas Genka 71 osaleja seast välja kuus noortebändi, kes pääsesid finaali. Coke Music Bus tuuril Pärnus 21.-22. juulil astusid neist üles Mushy, In Chain, Paha Polly, Dahling ja When the Glory Fades.

Genka leiab, et sellised noortebändide võistlused on vägagi tänuväärsed ettevõtmised: „Eestis tehakse palju head muusikat, mis sageli jääb laiemale kuulajaskonnale kättesaamatuks,” kommenteeris ta.

Soundwave Discovery Tour´i noortebändide võistluse Eesti võitja on Mushy, kes sõidab koos Läti ja Leedu võitjatega esinema Coke Live Music Festivalile, mis toimub 24.-25. augustil Krakovis. Võitja saab võimaluse esineda kõrvuti rahvusvaheliste kuulsustega tuhandete pealtvaatajate ees. Lisaks sai Mushy auhinnaks 9000kroonise kinkekaardi muusikapoelt. Festivalil astuvad üles ka sellised staarid nagu Faithless, Rihanna, Lily Allen jpt. Balti riikidest sõidavad Coke Live Music Festivalile veel ka Tanel Padar and the Sun, Brainstorm ja Saulės Kliošas.

Eelmisel aastal olite parim noortebänd Eestis ja nüüd võitsite Coca-Cola Soundwave Discovery Touril parima noortebändi tiitli. Kuidas teie elu nüüd aastaga muutunud on? Kas on midagi, mida on tulnud totaalselt muuta?
Midagi totaalselt ei ole pidanud küll muutma. Meie bändi nägu muutub ja seda nii muusikaliselt kui välispidiselt. Üritame areneda ja edasi liikuda. Kõvasti targemaks oleme saanud ja väga palju uusi toredaid inimesi on juurde tekkinud.

Discovery Touri võit viis teid otsejoones Coke Live Music Festivalile, mis toimub 24.-25. augustil Krakovis. Milliste ootuste-lootustega sinna sõidate? Kas loodate näiteks mõnele suure plaadifirma bossile silma jääda?
Meie jaoks esimene kontsertreis ja esimest korda tehakse kõik meie eest ära nii, et istume, lutt suus, ja naudime. Ei, tegelikult on suured ootused arvestades seda, mis meile sellest üritusest räägitud on. Eks me kõik loodame ju kohtuda onuga, kes ütleb: „Poisid nüüd on nii, et ma teen teist miljonärid ja tuhat korda kuulsamaks kui biitlid.” Meile on suur asi juba see, et saame võõrale publikule suurel festivalil esineda. Kõik sealt edasi on juba üle 100%.

Esinete seal koos selliste megastaaridega nagu Faithless, Rihanna, Lily Allen jpt. Kas on mingisugune hirm või aukartustunne ka tekkinud?
NOT! Mida oleme ehk selle aastaga õppinud, on see, et kõik on tegelikult samasugused inimesed nagu me ise. Mingit kartust kindlasti kohe ei ole. Lähme sinna oma asja tegema nagu ka nemad. Kõik, kes skenes sees, on omavahel väga sõbralikud. Aukartus tekiks, kui seal esineks sellised nimed nagu näiteks Killswitch Engage ja Lamb of God.

Võit Discoveryl tõi auhinnaks ka 9000kroonise kinkekaardi muusikapoelt.
Nagu me ühele väljaandele juba ütlesime: ostame trummipulki ja teeme suure lõkke. Võite ka simmanile tulla! Tegelikult saab päris palju selle raha eest.

Kui palju teil kuus esinemisi on?
Tavaliselt on kaks live-esinemist kuus. Meie muusika on suht alternatiivne, nii et õllekast meid ei leia.

Meenutage, kuidas asi bändini jõudis. Kirjeldage seda päeva, mil tuli otsus teha bänd.
Seda päeva küll keegi ei mäleta ja see otsus ei tulnud ka vist ühe pauguga. See oli kuidagi asjade loomulik kulg. Meil oli seltskond, kes tahtis midagi ära teha ja end teistele tõestada. Me olime kõik enne bändi teinud ja seepärast ei olnud vaja ratast leiutama hakata.

Kas bänditamine on praegu teie ainus missioon või on kellelgi ka mingi igapäevatöö?
Enamik tegelevad bändi kõrvalt muude asjadega, aga need on seotud ikkagi muusika ja bändindusega. See on nagu selline narkosõltuvus, et once a junky always a junky.

Kuidas te omavahel läbi saate? Kas on ka tülisid ette tulnud? Milliseid?
Üldiselt saame üllatavalt hästi läbi, aga lahkhelisid on ka olnud. Kaklema pole veel läinud. Vaidleme küll kogu aeg, kui asi puudutab muusikat, aga see ju viibki edasi.

Kuidas teie lood sünnivad? Kui raske on üht muusikapala teha?
Enamasti toimub asi nii, et Rauno paneb loo idee kirja. Siis saab bänd kokku ja tehakse valmis instrumentaalosa. Hiljem kuulame asja üle ja Taavi mõtleb viisi ning sõnad. Nii see tavaliselt käib, aga on olnud ka erandeid. Meil on praegu vist kuus või seitse lugu ootamas, aga pole aega, et ära teha. Inspiratsioonipuudust küll ei ole.

Kas olete ka kogenumatelt nõu küsinud? Kellega Eesti tuntud inimestest suhtlete?
Ma ei tea, kas on oluline, keda me tunneme ja kellega suhtleme. Suhtleme inimestega, kes on meie sõbrad ja eks neist paljud on ka avalikkusele tuntud. Kindlasti on neist mitmed meile palju nõu andnud. Suur aitäh Teile selle eest!

Rokkari elustiili juurde kuuluvud naised. Kuidas teil naistega lood on? Milline peab üks naine olema? Kas olete juba enda õige üles leidnud või otsingud käivad alles?
Meil on vist Sander ainuke, kes kasutab ainult üht hambaharja, teised on ikka parajad lipakad. Aga naine peab olema keeruline ja raske iseloomuga. Ega lõvi taha maha murda seda kitse, kes talle ise lõugade vahele jookseb. Kuigi vahel on see ka päris hea. Kui paljud meist hetkel üldse seda ÕIGET otsivad — natuke vara veel ju.

Kui palju alkohoolseid jooke tarvitate?
Me ei joo mitte kunagi. Jeah right! No kuidas nüüd sellele küsimusele vastata. Tõsi on, et alkoholi tarvitame, aga ei tunne sellepärast eriti süüdi. Eks igaüks ise teab, kui palju ta seda tarbib. See on kindel, et keegi meist ei joo enne esinemist. Kui alkohol hakkab bändi segama, paneme ampullid.

Tanel Padar jäi vahele, kui sõitis alkoholi mõju all autoga. Mida sellest arvate?
S**t Happens! Hea, et midagi ei juhtunud. Ausaltöeldes ma ei ole selle teemaga väga kursis.

Mida arvate tänaval raha eest musitseerivatest inimestest? Kas ulatate ka mündi, kui juhtute mööda minema?
Kui on, mida vaadata, siis küll. Kusjuures viimasel ajal on päris palju neid häid muusikuid, kes asja ehedalt teevad. Retsept!(tähendus: respekt — austusavaldus).

Kes on teie iidolid nii Eestis kui võõrsil?
Eestis on selle iidoliga päris kehvad lood. Meie stiilis bände ei ole just jalaga segada. Aga iidolid on need inimesed, keda vaadates tekib tunne, et ta on ikka väga õige inimene õiges kohas. Neid on Eestis. Aga üldiselt on näiteks Lamb Of God, KSE, Mnemic, Soilwork, Inflames.