Lavastuse Facebooki lehel on välja kuulutatud ka videokonkurss, kuhu ootame 30-sekundiliseid videosid teemal “Minu klassi jõud”.

Lavastaja-dramaturg Kaija M Kalvet on õpilastööde põhjal loonud lavastuse, mille põhiteemadeks on kuulumis- ja tunnustus-, aga ka põgenemisvajadus ja üksindus. Õpilaste lühijutud valmisid 2015. aasta sügisel ja autorite loovuse tunni ülesandeks oli kirjutada lugusid, mis nende arvates võiks noori inimesi kõnetada. Valminust põimis dramaturg-lavastaja kokku loo viiest inimesest ja nendevahelisest kohtumisest, mis isiklikkusest hoolimata jääb fiktsiooni, mitte pihtimuse valdkonda.

“Jõud” kannab endas usku, et “meie” võib olla suurem kui “mina”, armastuse ja sõpruse jõud suurem grupimõjutuse ja sõltuvuse jõust; et avatuse, muutumise ja tahtejõud aitavad meid elu raskete hetkedega toime tulla. Kuidas leida ja mõtestada iseennast kesk kirevat maailma, kuidas tulla toime kiusamise või surmaga? Teemade tõsidusest hoolimata on lavastusel pigem helge ja elujaatav toon. Vormiliselt on “Jõud” musikaalne ja liikuv – püüdlemata muusikali staatusele, on sellel siiski sarnaseid lähtekohti just muusikalavastustega, erinedes ehk suurema süvenemispüüu poolest käsitlevatesse teemadesse.

Teksti autoriteks on Tartu Forseliuse Kooli 7. klassi õpilased ja lavastaja Kaija M Kalvet. Helilooja on Marten Kuningas, kunstnikutööd teeb värskelt Teatriliidu preemiaga pärjatud Illimar Vihmar. Liikumise loob Helen Solovjev ning valguskujunduse Karl Marken (Tartu Uus Teater). Mängivad Birgit Landberg, Jaanika Tammaru, Silver Kaljula, Mihkel Kallaste ja Kaarel Targo.

Etendused toimuvad Genialistide Klubis 10., 16. ja 23. mail kell 13 ning 11., 15. ja 22. mail kell 19. Lavastus on sobilik täiskasvanutele ja noortele alates 11. eluaastast. Kestus 90 minutit. Hilinejaid saali ei lubata. Pilet: 7 (õpilane, tudeng, pensionär) / 10 EUR; gruppidele pakutakse ka soodustusi. Piletid müügil Piletilevis ja vabade kohtade olemasolul tund enne algust sularahas kohapeal. Lisainfo ja (grupi)soodustused: info@teatermustkast.ee.