Festivali eristuva kultuuriprogrammi jätkumist kinitab allkirjastatud leping Nordea Panga ja Nargen Festivali vahel.

Neljandat aastat järjest toimuv Nargen festival kutsub jälle mereäärsetesse paikadesse.

Festivali kunstilise juhi ning eestvedaja Tõnu Kaljuste sõnul on selle aasta programmis helget Haydni muusikat kui ka kirglikku ning emotsiooniderohket Vene muusikat ning Venega seotud ajalugu.
Festival liigub üritustega 30. maist kuni 30. augustini Haapsalus, Viinistul, Keila-Joal, Laulasmaal, Naissaarel, Pärnus, Riias ja Tallinnas.

„Nargen Festival on suutnud inimesi üllatada eripärase programmi ning loominguliste ja vaatemänguliste kultuuriüritustega. Usun, et raskeil aastail otsivad inimesed just kultuurivaldkonnast positiivseid emotsionaalselt rikastavaid kogemusi, mida tänavuaastane Nargen oma vastandliku muusikaprogrammiga kindlasti ka pakub ” märkis festivali suurtoetaja Nordea Panga juhataja Vahur Kraft ning lisas, et Nordea on heisanud Nargeni purjeid just seetõttu, et aidata kaasa Eesti kultuurimaastiku mitmekesistamisele ning kultuuriürituste viimisele ebatraditsioonilistesse paikadesse.

Nargeni kunstilise juhi Tõnu Kaljuste sõnul kulgeb festival endiselt mööda mereäärseid külasid ja linnu ning sellel aastal lisandub varasematele Pärnu ja Riia.

Tänavune programmi märksõnadeks on “Haydn ja Vene”. Festival algab Haapsalus “Kreegi päevadega”, kus avkontserdil kõlab Kreegi “Setu sümfoonia” ning tellimustööna Margo Kõlari “Missa” ERSO, RAMi ja kohalike kooride ettekandes. Kõlavad Joseph Haydni oratooriumid. “AASTAAJAD”, “LOOMINE” ja “TOBIASE NAASMINE”.

Naissaarel etenduvad näidendid, mille teemaks on ajalooline Volnõi Ostrov Nargen ehk juttu tuleb Naissaare Vabariigist 1917.
Vene Requiem, mis kirjutatud helilooja-pianist-kirjaniku Lera Auerbachi poolt, esitatakse 23. augustil Estonia kontserdisaalis ERSO, Latvia koori, Estonia poistekoori, Annely Peebo ja Nikita Storojevi ettekandel.
Lisaks mitmed kontserdid ja etendused Naissaarel. Augustis esineb festivalil üks Euroopa parimaid noorte sümfooniaorestreid Tübingenist.

NARGEN FESTIVALI piletite müügiga alustatakse millalgi väga ootamatult.

Kaljuste sõnul purjetab Nargen Festival populaarseks mereriigi suvefestivaliks, milles kogeme oma kultuuri ja ajalugu.
“Siiani on Nargeni edu taganud omalaadne kultuuriprogramm ning koostööpartnerite toetus. Eeskätt oleme tänulikud Nordea Pangale, kelle abiga saame oma ideedele vajaliku toe,” lisas Kaljuste.

Nargen Festival toimus esmakordselt 2006. aasta suvel. Festivali korralduslikku tegevust juhib Sihtasutus Lootsi Koda ehk SALK, kes korraldab kontserte, näitusi, etendusi ja muutuvat Eesti elu.