Teisipäeva õhtuks oli Taska Filmi toodetud ja Elmo Nüganeni lavastatud mängufilmi vaadanud 101.267 inimest. “100.000 vaataja piiri ületamine oli filmi tegijate lootus, kuid keegi ei osanud oodata, et see juhtub juba esimese näitamise kuu jooksul,” rõõmustas filmi produtsent Kristian Taska.

Film jookseb hetkel nelja esituskoopiaga Tallinna kobarkinos CC Plaza, Tartu kinos Ekraan ja Viljandi kinos Rubiin. Sel aastal jõuab film veel Põltsamaa, Paide ja Haapsalu kinodesse. Tallinnas ja Tartus saab filmi vaadata vähemalt aasta lõpuni, kuid suurimatel ekraanidel on ta viimast päeva neljapäeva õhtul.

Reedest hakatakse filmi näitama ka Eestis elavate välismaalaste jaoks ingliskeelsete subtiitritega nädala aja jooksul iga päev kell 20.30, teatas ETAle Eesti Filmi Sihtasutuse infojuht Eda Koppel.

Albert Kivikase 1935. aastal ilmunud samanimelise romaani põhjal vändatud filmi “Nimed marmortahvlil” purustas juba esimeste päevadega kinodes mitmed publikurekordid. Tegemist on taasiseseisvunud Eesti kulukaima filmiga, mille eelarve oli 21 miljonit krooni.

Romantiline seiklusfilm valmis Eesti-Soome ühistööna kajastades Vabadussõda läbi noorte inimeste armuloo. Filmi peaosades mängivad mullu lavakunstikooli lõpetanud noored näitlejad Priit Võigemast, Hele Kõre ja Alo Kõrve, üht kõrvalosa mängib ka Soome tuntuim meesnäitleja Peter Franzen.

“Eks sellega ikka tööd oli, kuid kuna tegemist oli esimese filmiga nii mulle kui ka noortele näitlejatele, siis see oli ühtviisi huvitav ja põnev kõigile,” ütles Elmo Nüganen. Ka noored näitlejad, kelle jaoks filmis mängimine oli esmakordne kogemus, pidasid tööd küll keeruliseks kuid siiski fantastiliseks ja ülihuvitavaks kogemuseks.