Kuigi mõnegi inimese arvates on edevus surmapatt ning pilte endast ei maksaks liialt teha või avalikustada, siis see ei ole praegu teemaks.

Küsimus on pigem selles, et kuidas end jäädvustada sellisel moel, et pildi vaatajad pildilolijat automaatselt idioodiks pidama ei hakkaks.

Pildid, kus inimene (või mitu) seisab peegli ees ning pildile on jäänud lisaks poseerijale esiplaanile ka tema käes olev kaamera ja samuti välk — sellised fotod ei jäta pildistaja vaimsetest võimetest mitte just eriti head muljet.

Sama kehtib ka nende inimeste kohta, kelle pildil on eelkõige näha pikk, karvane ja ülemõõduline käsivars, mille tagant häguselt ka nägu märkab.

Kõigil tänapäevastel fotoaparaatidel (ka mobiiltelefonidesse sisse ehitatud kaameratel) eksisteerib selline funktsioon nagu taimer.

Ehk siis — taimerit kasutades on võimalik edeval enesepildistajal esmalt kaamera mõnele tugevamale servale (nt öökapp, kempsupott, müüripealne, autokatus) toetada.
Seejärel saab valida aja, mille jooksul pildistatav peab kaamera juurest jõudma poseerimispaigale (üldiselt 2 või 10 või 20 sekundit).

Ning kui kaamera õigesse suunda keeratud ja sobiv ajavahemik valitud, piisab vaid nupule vajutamisest ning kaamera vaatevälja ruttamisest.

Kõiki neid toiminguid (taimeri sisse lülitamine ja ajavahemiku valimine) saab teostada ühest nupust, mille peale on joonistatud ümmargust ringi ning seda läbivat joont ja väiksemat punktikest kujutav ikoon.
Üldjuhul on taimeri nupp kaamera küljes nähtaval kohal; mobiiltelefoni puhul kaameramenüüs üks esimesi valikuid (võimalik ka tekstina self-timer).

Võib-olla ei pruugi esimesed taimeriga tehtud pildid koheselt õnnestuda (jäävad udused või ei osata täpselt kaadrisse jäävat ala hinnata), ent veidike harjutamist ei tee kunagi viga.
Mõned katsetused ja tulevadki pildid, mille puhul enamus arvaks, et need teise inimese poolt tehtud, mitte taimerit kasutades.

Taolised pildid, mille puhul ei ole kohe märgata, et end ise on pildistatud jätavad pildistatavast palju sümpaatsema ja meeldivama mulje.

Edev võib ju olla, aga lolli muljet endast jätta ei maksa.

Seetõttu, kallid noored, õppige palun taimeri kasutamine selgeks, et kaoksid jaburad peeglipildid ja ebaloomulikult väljasirutatud käed fotodel!