See pole Tupitsale aga sugugi esimene kord oma oskustega esile astuda, kuna eelmisel aastal osales ta samuti Noorel Meistril ning ka Eesti pagarite meistrivõistlusel. Praegu valmistub ta võistluseks küpsetamist harjutades, et pagaritooted vastaksid võimalikult täpselt ettenähtud tingimustele. Hea pagar peab Tupitsa meelest oskama tooteid valmistada nii, et need näeksid välja perfektsed ning nende maitse oleks tasakaalus.

Kindlasti aitavad kutsemeistrivõistlused aga end proovile panna, saada tuleviku tarvis uusi sõpru ja sõlmida kasulikke sidemeid, märkis Tupits. Kutseõppes soovitab ta õppida aga just seepärast, et seal on võimalik eriala omandada paari aastaga. Tema õppekaval on küll suur osa teoorial, aga praktiliste oskuste omandamiseks piisab koolis ja sealt väljaspool tehtavast praktikast.
Juba praegu on noormehel olnud tööpakkumisi, kuid kooli kõrvalt on ta otsustanud mitte ametisse asuda. Küll on aga Tupits oma oskused proovile pannud praktikal: eelmisel aastal oli ta ametis Pagaripoiste firmas. “Jäin väga rahule. Sain näha, kuidas suures firmas pagaritooteid valmistatakse,” kinnitas ta. “Mind võeti sõbralikult vastu,” rõõmustas noormees.

Tupitsa unistuseks ongi jõuda oma erialal kaugele: tulevikus on tal võimalik luua oma firma või olla mõnes pagari- või kondiitrifirmas ka kõrgemal positsioonil. Eriala suureks plussiks on Tupitsa meelest aga võimalus inimesi õnnelikuks teha ning vajadusel on võimalik ka välismaale tööle minna. “Seal, kus on inimesi, on ka tühjad kõhud, mida saab pagaritoodetega täita,” sõnas ta veendunult.

Pagari võistlusülesanne Noorel Meistril:
• kohapeal valmistatakse 20 pärmi-lehttaignast soolase täidisega pirukat ja magusa täidisega saiakest;
• iga võistleja toob kaasa taignatoodetest valminud kodutöö teemal “Lihavõtted”.

Noor Meister 2014 toimub 7.-8. märtsil Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses, kus mõõtu võtavad üle 300 kutseõppuri 24 erialal, avatud on 10 töötuba ametite proovimiseks, kutseharidusmessil on kohal 32 ametikooli üle Eesti. Sissepääs on kõigile huvilistele tasuta! Uuri lähemalt www.noormeister.ee