Noorte seas viidi läbi küsitlus, et teada saada, mida arvavad nemad Kaagvere Erikooli tüdrukute ja Tapa Erikooli poiste mässamisest ning põgenemisest koolist.

Valera: See on väga kurb, et nii on. Noored on praegu sellised, et nad teevad seda, mida tahavad. See on täesti ebanormaalne! Jah, nõustun, et nad teevad seda kõike, et tähelepanu saada, aga nad on valinud selleks vale lähenemise. Ma ei tea, mida on vaja muuta, see on raske küsimus. Vastutav on ikkagi see, kes midagi sellist teeb.

Karolin: Ma arvan, et see on tegelikult üsna jube. Ma isegi ei tea, kas need õpilased olid raevuhoos, või siis tahtsid niisama ägedad olla. Tavalistes koolides need noored küll eriti populaarsed ei oleks. Ma usun, et neil on mingit sorti tähelepanuvajadus. Nende õpilastega peab midagi ette võtma! Ma ei ole kursis nende vanustega, aga kui nad on 14 täis, siis usun, et nad peaksid ise ka oma tegude eest vastutama…

Eva-Kristina: See ei ole normaalne! Vastutaja peaks ikkagi olema see, kes tegi, mitte vanemad.

Ragnar: Tehku, mida tahavad. Kõige rohkem rikuvad nad sellega ära iseenda elu. Tulevik on neil suhteliselt lootusetu. Neil on 100% tähelepanuvajadus.

Geiti: Ma arvan, et need on sellised koolid, kus oleks vaja noortele veel suuremat tähelepanu pöörata. Nad ei ole nendes koolides niisama, nad on seal ikka oma tegude pärast. Selle eest vastutavad suuresti vanemad, sest nemad on need, kes peavad oma lapsi kasvatama!

Marie: See on kindlasti kahe otsaga asi, no oleme ausad, ega erikooli ikka normaalseid lapsi ei panda, arvestades seda, et mõned poisid sealt on kriminaalkorras karistatud. Kindlasti on väga vale tegu oma kooli lõhkuda. Tuleks öelda, et on ikka ühed tänamatud, halvad, vägivaldsed, ühiskonnale ohtlikud poisid ja kõik!

Marion: Mis mul ikka arvata? Oma asi, et mässavad. Ise teavad, mis teevad. Ilmselgelt soovivad nad tähelepanu ja olla “lahedad”. Sellises olukorras ei ole midagi muuta, kui need inimesed on juba sellised, siis on vastu nende tahtmist peaaegu võimatu neid muuta. Vastutav on sellise asja eest noore vanemad, sest nemad on ju lapse selliseks kasvatanud, pole piisavalt õpetanud.

Kristi: Karta on, et põhiliseks eesmärgiks ongi see, et saada tähelepanu. Ei saaks öelda, et sellised juhtumid populaarsed on, kuna siiski enamus noortest sellega ei tegele. Kurb on, et üritatakse tähelepanu saada negatiivsega, kui neil oleks võimalus hoopis midagi positiivset korda saata, et seeläbi tähelepanu pälvida. 

Ennekõik on vastutav see laps, kes nii käitub. Keeruline oleks sellises olukorras vanemaid süüdistada, kuigi mõnel puhul võib ka vanem olla asja eest mingil määral vastutav. Ja siis veel koolide töötajad — ehk peaksid nad nende eriti “raskete” noortega kuidagi veel karmimalt käituma, neid veel rohkem piirama. Kurb on, et enda elu nii noorelt juba ise raskeks tehakse.

Maris: Nad lihtsalt tahavad tähelepanu ja näidata kui "lahedad" nad on, aga minule jätavad nad lihtsalt sellise käitumisega rumala mulje. Sellega ei saavuta nad midagi. Arvestades seda, millised inimesed seal on, siis vist väga neid muuta ei saagi. Juhul, kui neile pidevalt mingit inspireerivat kõnet ei peeta, mis neid ikka korralikult mõtlema paneks ja mõistuse koju tooks. Vastutavad nende eest on nende vanemad, kes ilmselgelt pole oma laste kasvatamisega hakkama saanud.

Sirelyn: Ma arvan, et need vahejuhtumid on kõik väga lapsikud. Võib-olla soovivad nad ainult tähelepanu, aga võib-olla nad proovivad ka "lahedad" olla. 

Kermo: Eks mingi aeg tuleb neil ikka mõistus pähe. Pigem on sellle taga tähelepanuvajadus. Meie ei saa seal midagi muuta, eks vastutab ikka see, kes on kuriteo toime pannud.

Viktorija: Nad soovivad tähelepanu. Tuleb teha muutusi, et neil oleks parem olla.

Mariliis: Nad ise vastutavad, et neid sinna kooli pandi, enne oleks pidanud mõtlema, et ega elu seal lill pole. Oleks pidanud enne oma käitumist muutma ja mitte püüdma põgeneda või koolis laamendama.

Mari-Ly: Need noored pole populaarsed, ilmselt soovivad nad tähelepanu, aga seda ka põhjusega ma usun. Ma arvan, et kuskil läks vanematel nende kasvatamises midagi valesti, sest seda olukorda ei saagi muuta ei meie, ega ka mingi karm kool. Elu ise näitab ja õpetab.

Kerly: Nõmedad ja ülbed inimesed kes soovivad tähelepanu ja ropendavad.

Helina: Mina ei oska midagi arvata. Ma arvan, et vastutavad lapsed ja nende vanemad.

Kerttu: Mina arvan, et seal lihtsalt töötavad inimesed, kes ei saa nende lastega hakkama.