Eesti Noorteühenduste Liidu poolt korraldatav kodanikuhariduse projekt toob 14-20 aastased noored üle Eesti oma arvamust avaldama. Varivalimiste raames toimuvate debattide, konkursside ja erinevate simulatsioonide eesmärgiks on panna noored rohkem ühiskonnaelus kaasa rääkima ning motiveerida neid läbimõeldumaid otsuseid langetama. Projekti abil viiakse noorte arvamus avalikkuse ja otsustajateni.

Muhu saare ja mandri vaheline püsiühenduse küsimus on meil õhus olnud ning selle kohta lubadusi jagatud juba vähemalt kolm valimistsüklit. Kuid kus on resultaat? Ühendus mandriga hõlmab enamikke ühiskonnavaldkondi, nagu näiteks haridust, majandust, seal hulgas ka töökohtade loomist ja ettevõtluse ergutamist, ja keskkonna teemasid. Sillast saaks kindlasti ka suur atraktsioon ja innovatsioon, mis ergutaks omakorda turismi. Silla ehitamine, haldamine ja hooldamine looks uusi töökohti.

Loodame, et võimule tulevad poliitikud hakkavad otsima lahendusi ka muudele debati jooksul esile kerkivatele probleemidele. Debatil kuuleme võimule pürgivate erakondade prioriteete nende küsimustega toime tulemiseks.

Debatil osalevad 6 erakonda: Reformierakond, Keskerakond, Isamaa ja Res Publica Liit, Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Eestimaa Rohelised ja Eestimaa Rahvaliit. Moderaatoriks on Kuressaare Gümnaasiumi poliitikahuviline vilistlane Taavi Meier.

Debatile on oodatud nii noored kui ka täiskasvanud. Küsimusi esitada ja arvamust avaldada saab ka publik.

Autor: Linda Lapp, Debati "Saaremaa sild - vajalik või mitte?" peakorraldaja.