Talvekool on osa preemiast 2013. aasta riikliku leiutajate konkursi 4.- 9. klassi parimatele ja selle eesmärk on koos õpilastega läbida kogu leiutamise protsess alates värskete ideede sünnist kuni toote turundamiseni. Kolme päeva jooksul tehakse palju põnevat ja arutatakse, milliste oskustega meeskond tagab toote edukuse.

Oma teadmisi jagavad noortega teadlased, disainerid, insenerid, tootearendajad ja ettevõtjad. Talvekooli keskseks teemaks on sel korral materjaliteadus ja suure meeskonnatöö käigus mõtlevad noored, kuidas muuta kooli interjööri nn tarkade materjalide abil mõnusamaks ja nutikamaks.

Materjalimaailma tutvustab talvekoolis osalejatele põhjalikumalt TÜ füüsika instituudi professor Jaak Kikas ning oma kogemust tarkade kangastega jagab laagri õhtukülaline, disainer Stella Kalkun.

Lisaks tutvutakse talvekooli käigus Ahhaa teaduskeskuse väljapanekuga "Ahhaa, meeltesegaduses!". Seekordne noorte leiutajate laager on juba kuues. Varasematel aastatel on noored loonud universaalhõljukeid, mis liiguksid nii maas kui vees, arendanud põnevaid abivahendeid kosmoses toimetulemiseks ning lahendanud Tartu linnaplaneerimise väljakutseid. Leiutajate talvekooli korraldab SA Eesti Teadusagentuur ja seda toetavad Haridus- ja Teadusministeerium ning AHHAA teaduskeskus.