Tõrva Raadio noortest koosnev meeskond läbib Tallinnas erinevate koolitajate käe alt 8-tunnise koolituse. Ennast täiendatakse nii intervjueerimisvallas, raadioeetika ja –programmi koostamise osas, külastatakse professionaalseid raadiostuudiod ning õpitakse hääldust ja diktsiooni.

„Koolituspäev Tallinnas peaks andma meile juurde julgust ja teadmisi, kuidas raadiot edukalt läbi viia. Seeläbi on võimalik pakkuda kuulajatele huvitavamat raadioprogrammi ja muuta kogu ettevõtmine professionaalsemaks,“ rääkis Tõrva Noortevolikogu esimees Triin Jaansalu.

Koolitajateks on tuntud Eesti raadio- ja telehääled nagu Heidy Purga ja Mihkel Raud. Lisaks saavad koolitusel osalejad häälekoolituse oma ala ühelt parimalt eksperdilt Härmo Saarmilt, kelle käe alt on läbi käinud paljud tuntud raadiohääled. Ülevaade saadakse ka uudiste koostamisest.

„Meil on hea meel, et kõik koolitajad on olnud nii vastutulelikud. Arvan, et saame väga häid kogemusi koolituselt!“ arvas noortevolikogu esimees Jaansalu. „Suured tänusõnad ka Riigikogu liikmetele ja Eesti Rahvusringhäälingule!“

Lisaks koolitusele külastavad Tõrva noored raadiohuvilised ka Pika Hermanni torni ja käivad ringkäigul Eesti Rahvusringhäälingu uues raadiomajas.

Koolitust korraldab Tõrva Noortevolikogu. Koolituse rahastajateks on osaluskogude projektifondi kaudu Eesti Noorteühenduste Liit. Osaluskogude projektifondi läbiviimist toetavad Eesti Noorsootöö Keskus ning Haridus- ja Teadusministeerium.

Tõrva Raadio sagedusel 90,0 MHz on eetris 27. juulist kuni 9. augustini 2015. Tõrva Raadiot veavad eest Tõrva Noortevolikogu ja MTÜ Tõrva Noorte Liit.