Eestis on keelatud alla 14 aastasega vahekorda astuda ja see seadus on asja pärast. Olen isegi teismeline, kuid ka minu arvates on 14 liiga madal piir. Väidetakse, et 14 aastaselt on lastel tundemaailm peaaegu välja kujunenud. Igaüks areneb küll erinevalt, kuid arvan, et on väga palju neid, kellel see pole selleks ajaks välja arenenud.

Lisaks ei ole minu meelest veel normaalne see, et 12-14aastased lapsed pidudel niivõrd joobes on, et nad endale aru ei anna sellest, mida nad kellegagi teevad.

NOORED, ma tahan Teile lihtsalt ütelda, et süütus ei ole selline asi, millest peaks üritama võimalikult kiiresti lahti saada. Ma palun Teid, ärge tormake süütust kaotama esimesega, kes seda teilt nõuab! Võib olla Te praegu ei kahetse seda ja võib olla ei kahetse te seda ka kolme aasta pärast, aga kui kohtute sellega, kellega soovite kogu oma elu veeta, siis sel hetkel võite seda kahetseda. Süütuse kaotamise otsus on otsus, mis tuleb läbi mõelda. Mina ei ole seda otsust veel teinud, aga ma tean, et kui see hetk peaks kunagi tulema, siis ma mõtlen eelnevalt selle enda jaoks pikalt ja põhjalikult läbi.

Enne otsuse tegemist mõtle enda jaoks läbi need küsimused:
Kas Ta on Su jaoks õige?
Kas Ta on inimene, kellega sa sooviksid terve elu koos veeta?
Kas sa saad teda usaldada?
Kas sa julged ütelda, et armastad teda?
Kui su vastus eelnevatele küsimustele on jah, siis mõtle veel läbi, kas sa oled ise selleks valmis.
Kui poiss tahab sind voodisse ja ähvardab sind muidu maha jätta, siis ta tegelikult sinust ei hooli! Kui ta sinust hooliks, oleks ta valmis ootama, ära lange tema valede võrku, Sa võid lõpetada murtud südamega ja kaotada palju muudki peale süütuse.

Pealegi, alla 14aastasel on kindlalt liiga vara süütust kaotada! Elage palun oma lapsepõlv kõigepealt ära, sest see on asi, mida Te kunagi tagasi ei saa. Täiskasvanud jõuate terve elu olla, laps aga mitte kunagi! Mängige nii kaua kui suudate ja ärge pidage kunagi mängimist liiga lapsikuks. Lapselikkus ongi see, mis teeb inimesed huvitavaks ja teeb uute põnevate inimestega tutvumise lihtsamaks. Ärge tehke midagi lihtsalt selleks, et kuskile kuuluda, eriti ärge kaotage seetõttu oma süütust!

Lisaks TÄISKASVANUTELE. Kuidas vähendada seda, et veel mõistuselt ja ka füüsiliselt lapsed ei ruttaks ennast vastassugupoolega jagama? Vot selleks tulebki näidata neile, kuivõrd olulised on PEREVÄÄRTUSED! Isegi mina, teismeline, mõistan seda, et lastele tuleks õpetada tõelisi pereväärtusi, mitte karjuvate reklaamidega kummi peale suruda! Mis see kumm siin aitab, kui tegemist on lapsega!?

Ja alkohol? KAHETEIST-AASTASELT? Vot siin tulevad mängu alkoholireklaamid. Need mõjutavad nii vanemaid kui nooremaid rohkem kui me arvatagi oskame. Minulgi on nooremana tekkinud soov mekkida neid siidreid, mida nii toredalt värviliste reklaamidega reklaamitakse. Muidugi ka need peod ja läbud, mida vanemad peavad. Mis nad ikka muud teha oskavad? See ei peaks ju nii olema! Või eksin ma? Mina seda ei arva!

Kui täiskasvanud enam aru ei saa, mis valed eeskujud lastel on, siis oleks vähegi mõistlikumatel lastel ja noortel aeg pead tõsta!