MUTANDi üritust võib nimetada ka rahumeelseks tantsuliseks protestiaktsiooniks, kus noored plakatite ja marsside asemel, väljendavad pahameelt keemia- ja tuumarelvade vastu hoopis parima underground'i muusika saatel tantsides.

"MUTANDi üritus kujutab endast rahumeelset protesti tuuma- ja keemiarelvade vastu, mis on hetkel kuumaks teemaks kogu maailmas", räägib Mustamäe Avatud Noortekeskuse noorsootöötaja ja ürituse peakorraldaja Kristiina Vähk ning lisab: "MUTANDi sümboliks on plutoonium. Me kiirgame, kuid mitte kahjulikult, me edastame sõnumit "No war, just dance!", mis on ühtlasi ka ürituse motoks. Meie rahu isotoop on massiarvuga 244, mis on pikima eluajaga ja me nakatame sellega üksteist".

Hea meel on ürituse korraldajatel ka selle üle, et noored löövad ise kaasa organiseerimisel, mille tulemusena külalistel on võimalus jälgida võimsat vaatemängu Free Flow Studio noorte poolt - heli-, valgus- ja vaatemänguga püütakse osalejad kaasata mõtteprotsessi.

Üritus, mis toimub vanas koolimaja hoones aadressil Akadeemia tee 30, on kõigile tasuta ning on suunatud vanusegrupile alates 14.eluaastast. Noor, tantsi maailm tuuma ja relvavabaks! Tantsi rahu nimel!