Anna Elisabeth Vaher

Esimesed sõnad blogisse kirjutas: 16. oktoobril, 2011. Sel sügisel sai mu blogi kolmeaastaseks, nii et see juba kõnnib mõnda aega ja areneb üha suuremaks ja väljendusrikkamaks.

Hakkas tegelema moeblogi kui sellisega: alustasin ilublogijana, kuid ajapikku vaate- ja huviväli laienes ning lisandus ka mood. Huvi moe vastu hakkas kasvama iseenesest ja kuna nüüd ka töötan moevaldkonnas, olen ma paratamatult sellest ka vaimustuses. Samas on mu blogisse pugenud ka reisid, toidud, üritused ja igapäevategemised - seega ei tahakski ma vast enam nii kindlalt kategoriseerida, mis blogi mul täpsemalt on. Selles on ilu, on moodi, reisimist ja söömist, üritusi ja igapäeva. Kõike ilusat ja head, mis jäädvustamist väärt ja mis võiks inspireerida ka teisi.

Kuidas erineb tema blogi teistest ilu- ja moeblogidest: arvan, et sarnasusi-erinevusi tunnetavad kõige paremini vast lugejad, ise ma ei oska end niimoodi teistega võrrelda. Annan endast parima nii pildi- kui tekstikvaliteedis. Pigem tahan pakkuda visuaalset vaatamist, pikemat juttu kirjutan harva. Olgem ausad, ka ma ise jälgin enamikke blogisid vaid piltide pärast.

Blogipostituste põhimõte: postitan täiesti nii, kuidas tuju ja aega on. Mõnikord nädal aega jutti iga päev, teine kord paaril korral nädalas. Kuna käin ka täiskohaga tööl, siis alati ei jõua ka nii tihti kui tahaks. Aga mu igapäevaeluga on lugejad alati kursis näiteks mu Instagrami kontol (@annnaelisabeth), kuhu postitan tõesti päris tihti. Viimane selfie läks üles 12 minutit tagasi, haha!

Blogimas hoiab: ma lihtsalt naudin blogimist nii väga - see algas hobina ja nüüd on rohkem nagu elustiil ja ma näen kõike pidevalt läbi n-ö "blogisilmade". Kui ma vaatan riideeset, mis mulle meeldib, mõtlen automaatselt, millise outfit-postituse sellega teha saaks. Kui ma ostan uusi ilutooteid, mõtlen, kuidas neid blogi jaoks pildistada - see on nagu haigus. Hea haigus.

Algajatele soovitab: neile nii palju, et alusta blogi siis, kui sa tõesti tunned, et sinus on seda kirge ja tahet. Ära tee blogi selleks, et firmadelt nänni saada või kuulsust koguda - tee seda, et end väljendada ja see kui ajapikku tekib lugejaskond, keda sinu blogi kõnetab, on ainult boonus!

Anna Elisabethi blogisse saad kiigata SIIT ja Instagrami SIIT!

Lucine A.

Esimesed sõnad blogisse kirjutas: 5 aastat tagasi. Sel ajal elasin ja õppisin välismaal, kust sain üldse teada, mis asi on blogi. Seal sain tuttavaks nii paljude erinevate blogitega, et ühel hetkel tekkis idee alustada enda oma. Enamasti, kirjutan kahes keeles - inglise ja vene, ise olen pärit Armeeniast. 2010.aasta suvel, kui tulin tagasi Eestisse, tegelesin oma hobiga juba väga aktiivselt.

Hakkas tegelema moeblogi kui sellisega: mood ja ilu on mind alati inspireerinud. Töötasin praktikandina pret-a-porter kollektsioonidega showroomis, mis asub Riias. Ma andsin stiilinõuandeid inimestele, kes midagi ostma tulid. Pärast seda oli mul tunne, et tahan koguda ja jagada neid teadmisi edasi. Siis hakkasin blogis kirjutama kõigest, mis mind huvitas - kes ja kuidas riided kannab, mis praegu moes on, staaride stiilid jne. Koguaeg eksperimentereesin ka oma stiiliga ja postitasin oma igapäeva “streetstyle” look'e. Vot, jätkan sellega juba mitu aastat.

Kuidas erineb tema blogi teistest ilu- ja moeblogidest:minu blog on nagu minu päevik. Postitan kõigest huvitavast, mis moemaailmas toimub läbi oma vaatevinkli, avaldades ka oma arvamust. Kirjutan nii stiilsetest inimestest, kui ka disaineritest ja bränditest. Veel räägin oma erinevatest projektidest ja üritustest, milles osalen. Kuna lugejatele meeldib rohkem pilte vaadata, siis ka nendele panen rõhku.

Blogipostituste põhimõte: olen bloginud juba kaua aega ja tean, et inimesed ei loe mahukaid tekste. Aga ikka püüan piltide vahendusel lugejaid kursis hoida, kus ja kuidas siin Eestis asjad toimuvad. Selleks mul on suurepärane äpp - Instagram. Hetkel, kui mul on 4-kuuline laps, postitan natukene harvemini kui enne. Kuna mulle endale meeldib midagi sisukamat lugeda ja näha, kirjutan ka oma blogisse kasulikku sisu, mis tekitab usaldust ja arendab lugejatega suhet.

Algajatele soovitab: Blogijate arv kasvab iga päev. Ütlen ausalt, et blogi kirjutamine nõuab palju tööd, aega ja järjepidevust. Peaksid endale selgeks tegema, millest tahate blogida, kust võtta inspiratsiooni ja kuidas teisest erineda. Ja kui olete valmis oma ideid teiste inimestega jagada, siis võite julgelt alustada oma blogi kirjutamist.

Lucine'i blogisse saad kiigata SIIT ja Instagrami SIIT!

Helene Vetik ehk UUSTUUS

 Esimesed sõnad blogisse kirjutas: Uustuusa esimene sissekanne on tehtud 8. september 2008 (mitmed aastad enne pidasin veel jutublogi Piiratud Kogus Mind, kuid see jäi soiku, kuna liiga isiklike mõtete internetti paiskamise vajadus kahanes vanemaks saades). Aga esimene uustuusa postitus räägib igasugu kreisidest prillidest mida sai osta ebayst. See on täitsa alles sellisel lingil http://uustuus.ee/prillid/ ning vaatasin, et jutualune pood on ka veel olemaski.

Hakkas tegelema moeblogi kui sellisega: Uustuus ei olegi moeblogi, muidugi võib kõnekäänuna seda nõnda nimetada, kuid eelkõige on see minu isikliku elustiili blogi, kus jagan kõike, mis mulle meeldib - moodi, retsepte, üritusi, reise, illustratsioone, DIY projekte ja nii edasi. Sellest algas ka blogi pidamine, et sõpradega jagada infot toredatest leidudest. Aastal 2008 ei chattinud kõik facebookis ja inspireerivaid pilte koguti pigem arvutisse kaustadesse, ma hakkasin lihtsalt nende kaustade sisu blogisse panema, et oleks mugav kaasmõtlejatele ka inspiratsiooni susata.

Kuidas erineb tema blogi teistest ilu- ja moeblogidest: Seda kuidas keegi kellestki erineb on vast kõrvaltvaatajal kergem näha, sest ma spetsiaalselt ei võrdle ega uuri. Minu kirja pandud jutud on alati toimetamata ja nii kuidas mõtted läbi sõrmede otse klaviatuurile langevad, see võib vast tekitada isegi tunde, et kui loed midagi, mis ma kirjutan, oleksime justkui reaalses vestluses. Blogi sisu on läbi ja lõhki mina - kõik mis mulle meeldib, eks see teebki ju unikaalseks, sest kõik inimesed on erinevad. Disainerina on minu jaoks muidugi tähtis, et pildimaterjal oleks kvaliteetne ja korralik. Äkki see disaineriks olemine teeb ka blogi eriliseks, sest postituste taga on keegi, kes reaalselt ka ise visuaale siia maailma loob ning on otseselt seotud pildimaailmaga, mitte ei jälgi seda vaid kõrvalt. Tänu oma disaineri tööle olen saanud osaleda seminaridel, kus loenguid pidanud näiteks Vivienne Westwood või Yoko Ono, loeksin isegi hea meelega kellegi blogi, kellel on võimalus olnud sellistelt naistelt tarkuseteri napsata.

Blogipostituste põhimõte Hoian kogu blogimise täitsa anarhistlikuna ja põhimõtte vabana, kui ma sõidan maale ei postita üldse midagi, kui olen voodis haige ja lesin läpakas kõhul, võin päevas 3 postitust kokku vorpida. Aga selline keskmine number on umbes 8 uustuusikut kuus. Igapäevaselt saab hoopis paremini minu tegemistel silma peal hoidma instagramis ning pinterestis, sest neid täidan pidevalt telefonist käigu pealt.

Blogimas hoiab: Mind hoiab blogimas iseenda tööks, eluks ja olemiseks pidev inspiratsiooni otsimine ja uuest loomest vaimustumine. Loomult olengi üks igavene jagaja ja andja, nii et info jagamine on lihtsalt mu iseloomu osa.

Algajatele soovitabTeistele aga soovitaks kõigepealt iseendalt küsida - miks/millest/kellele blogida. Kindlasti soovitan mitte kopeerida midagi olemasolevat ja mitte kopeerida midagi olemasolevat ettekäändel "oi, aga mina teen natuke teistmoodi", see teeb tegelikult sama välja : ) Samuti võin ette hoiatada - korralike fotode tegemine eeldab pildistamise annet, ilusa blogipäise loomine eeldab disaineri oskusi, oma platvormile (.ee .net .com) kolimine eeldab omakorda teadmist programmeerimisest, nii et üks hea blogija on samal ajal multitegus meediadisainer või väga osava sõpruskonna projektijuht ja see loobki eeldused eduks.

Helene blogisse saad kiigata SIIT ja Instagrami SIIT!

PS! Kui tahad oma silmaga neid ja paljusid teisi blogijaid näha ning boonuseks ka nende rõivaid endale soetada, siis saad seda teha laupäeval, 15. novembril blogijate turul, kus nende kapisisu läheb müüki vaid 2-20 euro eest. Lisainfot loe Facebookist!