Stella K. Wadowsky ehk Stellaarium

Blogisse kirjutas esimesed sõnad: 7. veebruaril aastal 2012 ja esimese postituse kirjutasin teemal "Kõik minu blogist. Ja emast". (postituse leiad SIIT).

Hakkas tegelema elustiiliblogi kui sellisega: lubasin juba esimeses postituses, et Stellarium ei jää vaid ilublogiks, vaid kirjutab kõigest, mis on ilus ja kuna ilu on vaataja silmades, on ju huvitav näha, mida üks blogija ilusaks ja elegantseks peab. Miks ma hakkasin blogi pidama? On päevi, kui mitte miski ei tule välja - ilm on hall, tuju on alla nulli, toidu maitsestamine võrdub selle rikkumisega, laps laekub koju mitte just ootuspärase hindega ja näib, et MITTE miski ei õnnestu. Päeva lõpuks vormistan ma blogisse postituse ja see on ainus, mis on selles päevas ehk õnnestunud. Kui teha blogi armastuse ja kirega, siis see annab rõõmu vastu.

Erineb teistest elustiiliblogidest: Stellariumit on kutsutud erinevatele esitlustele välismaal. Muu hulgas olen käinud OPI kollektsiooni San Francisco esitlusel Madridis ja intervjueerinud blogi jaoks OPI loojat Suzi Weiss-Fischmanni. Sel aastal kajastasin Stellariumis Givenchy uue lõhna "Dahlia Divin" esitlust Pariisis, kus oli kohal ka parfüüminägu Alicia Keys. Stellarium on kindlasti üks aktiivsemaid blogisid oma koostööde poolest - meil ilmus esimese sünnipäeva puhul koostöös Nurme Seebiga küünal Stellarium. Aasta hiljem disainisime nakunstnik Kadri Kruusiga käekoti nimega Stella. Tänavu mais disainisime koostöös kodumaise Pi-Ret Jewelryga kaelehete kollektiooni (loe SIIT). Lähiajal on veel paar uut ja suuremat projekti tulemas. Mis puutub teksti ja pilti, siis usun, et nii piltide kui tekstiga tuleb võrdselt vaeva näha. Tean oma lugejate tagasiside põhjal, et on neid, kes vaatavad vaid pilte ja teisi, keda huvitab samaväärselt blogija mõttemaailm ja viis, kuidas ta seda edasi annab.

Blogipostituste põhimõte: usun, et blogi pidamine võiks olla eelkõige lust ja rõõm. Elus on nii palju asju, mida me PEAME tegema, seetõttu on puhas luksus teha midagi siis, kui sul tuleb selleks tuju. Seega on blogi pidamine minu jaoks eelkõige luksus, lust, pidu ja pillerkaar. Samas on aastatega kujunenud välja nii, et Stellariumis ilmub nädalas ca viis postitust ja on kindlad rubriigid, mida ma rõõmuga igal nädalal täidan. Üks populaarsemaid on kindlasti Girl Friday, mis ilmub igal reedel ja kus on alati üks reedeks sobilik outfit. Rahvusvahelise läbimurde on Stellariumile toonud aga Parfüümi Portreed, kus ma ei ürita parfüümi arvustada, vaid hoopis portreteerida. Olen aastaid töötanud reporterina ja leian, et lisaks inimestele on võimalik portreteerida ka parfüüme, mis on alati väga kõnekad. Kui sa kuulad, siis parfüüm kõneleb sinuga.

Algajatele soovitab: ma käisin hiljuti KUMU moepäeva raames noortele blogimisest rääkimas ja meil jätkus juttu kauemaks. Enne blogiga alustamist soovitan mõelda blogile kindel konseptsioon, olla järjepidev ja jälgida oma sisetunnet. Sisetunne ei peta sind kunagi.

Stella blogise saad kiigata SIIT ja Instagrami SIIT!

Mari-Liis Suvi ehk Suvimariliis

Blogisse kirjutas esimesed sõnad: 2. septembril 2011 aastal.

Hakkas tegelema elustiiliblogi kui sellisega: hobikorras meeldis mulle käia modelliks. Soovisin, et need pildid oleksid ühes kohas koos. Esialgu oli leht privaatne ehk peale minu sellest lehest rohkem keegi teadlik ei olnud. Kui selle avalikuks tegin ja nägin lehel liikumist, tekkis enesel suurem huvi endast midagi ka teistele jagada. Nii see kõik algaski.

Erineb teistest elustiiliblogidest: pildid on kindlasti see, mis vähemalt minu blogi lugema tõmbab. Teinekord ajab pilt teksti lugema ja vastupidi. Kindlasti on oluline ka kvaliteet. Ma ise ei ole pika jutuga ja samuti ei pressi ma teksti endast jõuga välja. Kui mul on midagi öelda, siis teen seda. Oluline on jääda iseendaks ja teha oma asja.

Blogipostituste põhimõte: postitan täpselt nii, kuidas aega ja materjali on. Muidugi oleks tore seda teha iga päev või üle päeva, kuid selleks pole piisavalt aega ja päevavalgust pildistamiseks. Postitamine ei tohiks olla kohustus, vaid tulema tahtest. Kui olen teinud 2-3 postitust nädalas, siis olen äärmiselt rahul.

Algajatele soovitab: tasub olla kannatlik. Kõik on kunagi vaikselt alustanud. Siia, kuhu olen blogimises jõudnud, on aega võtnud ümmarguselt kolm aastat. Olen tutvunud nii mitmete värvikate inimestega, leidnud uusi sõpru, käinud erinevatel üritustel, kuhu niisama ei satuks. See on üks sellest blogimise positiivsest poolest, mida ei vahetaks millegi vastu. Kindlasti motiveerib see ka edasi tegutsema.

Mari-Liisi blogisse saad kiigata SIIT ja Instagrami SIIT!

Evamaria Elisabet Keränen ehk Lost in the Wardrobe

Blogisse kirjutas esimesed sõnad: peaaegu kolm aastat tagasi - 5. veebruaril 2012.

Hakkas tegelema elustiiliblogi kui sellisega: hakkasin ühe sõbrannaga pildistama mõned kuud enne blogi loomist. Tegime hullumeelseid fotolavastusi ning mängisime stilistikaga. Mulle meeldis see väga ning muutumusmäng oli järjest paeluvam. Seejärel hakkasin teadlikult igapäevaelus oma stiiliga katsetama ning mõtlesin, et oleks tore mõned huvitavamad kombinatsioonid jäädvustada.

Blogipostituste põhimõte: oma postitustes panen kõige rohkem piltidele rõhku ning tekst on pigem teisejärguline. Mulle on väiksest peale pildistamine meeldinud ja seetõttu olen endale piltide osas kõrged standardid seadnud. Vaatamata sellele on aastatega postitused teksti poolest rikkalikumaks muutunud, kuid hoidun endiselt niisama lobisemisest.

Mu igapäeva elu pole moemaailmaga seotud ja koosneb peamiselt loengutes käimisest ning õppimisest. Seetõttu olen otsustanud pigem harvem blogida, kuid näha postitustega rohkem vaeva ning hoida neid põnevatena.

Algajatele soovitab: katsetada ja leida endale sobiv blogimisstiil. Tasub enda tõekspidamistele kindlaks jääda ning mitte muretseda lugejate arvukuse pärast. Blogi esmamulje on väga tähtis, mille tõttu võiks kujundus rahulik olla, nii et sisu sellesse ära ei kaoks. Tasub endale sõnastada põhjus, miks sa üldse blogimisega alustasid ning leida endale nišš, mis sind teistest eristab. Lisaks ei tasu suuremate blogide kõrval lootust kaotada ning keskenduda hoopis enda blogi arendamisele.

Evamaria blogisse saad kiigata SIIT ja Instagrami SIIT!

PS! Kui tahad oma silmaga neid ja paljusid teisi blogijaid näha ning boonuseks ka nende rõivaid endale soetada, siis saad seda teha pühapäeval, 7. detsembril blogijate turul, Tallinnas, lokaalis Sinilind. Lisainfot loe Facebookist!