Sibyl Vane'i trumbiks on nii kriitikud, žüriiliikmed kui publik pidanud kitarristi ja lauljat nimega Helena, keda kaks ülejäänud bändiliiget Heiko ja Mark väga hoiavad ja hindavad. Sest nagu poisid kinnitavad, siis tuleb looming praktiliselt vaid selle neiu sulest ja pillist.

"Noh, eks nemad ikka aitavad ka," jääb Helena tagasihoidlikus, kinnitades, et bändikaaslased võtavad tema öötundidel valmisnuputatud lood ja vormivad need talutavaks. Poisid punastavad seda kuuldes häbelikult. "Tänu sellele, et meil on Helena, kes tohutult lugusid peale toodab, saimegi me konkursil osaleda nii, et mängisime praktiliselt iga kord erinevaid lugusid," lisab Heiko. Ühesõnaga, kogu see bänd jätab õnneliku ning rikkumata mulje ning tundub olevat võidust siiralt üllatunud.

"Me päriselt ka arvasime koguaeg, et Uebanda võidab, aga siis ei võitnudki," meenutab trummar Mark. "Viimane kontsert oli tõesti kõige raskem, närv on nii sees, et mõtlesin, et hakkan oksendama," naerab ta. Helena muigab seepeale: "Jah, muidu varjab ta närvi hästi, aga seekord ei tulnud küll välja!" Kitarrist Heiko lisab juurde, et aukartust konkurentide suhtes süvendas veel ka The Blinking Lightsi tohutu fännitaride kamp, sest Sibyl Vane'i oli tulnud toetama vaid mõni üksik lojaalne sõber.

Lisaks Noortebänd 2011 tiitlile sai Sibyl Vane kutsed ka Uue Maailma Festivalile ja Tallinn Treffile. Lisaks saavad nad teha ühele loole ka muusikavideo ning korraliku stuudiosalvestuse. Millise loo nad aga valivad, seda pole noored veel otsustanud. Üks on aga selge, Noortebändide konkursi võitu peavad nad väga oluliseks.

"Kusagil mujal linnas kui Tallinn või Tartu on väga raske bändi teha, sest publikut on vähe, linn on väike ning pead tegema tohutult palju tühja tööd. Saadad päevas mingi hunniku e-maile, millele keegi ei viitsi vastata. Isegi Lätis mõne koha poole pöördudes tuleb vähemalt mingigi vastus, aga eestlased ei viitsi absoluutselt süveneda," jutustab Heiko.

Eesti muusikamaastikule lubab Sibyl Vane anda juurde uudsust. "Meie oma unikaalset stiili ja nägu kaotada ei kavatse," kinnitavad nad kui ühest suust. "Olgu see indie või suvaline kompott, aga see muusika, mis me teeme, on meile kõige südamelähedasem," võtab Heiko asja kokku.

Fakte:

  • Bänd koosneb kolmest liikmest, kelleks on laulja Helena Randlaht, kitarrist Heiko Leesment ning trummar Mark Kostrov.
  • Heiko õpib ülikoolis kahte eriala - tarkvaralahendust ning filosoofiat
  • Helena õpib rätsepaks
  • Mark on trumme mänginud 12 aastat ning harjutab iga päev 5 tundi ning on mänginud varem Kristjan Kasearu ansamblis Elav Legend, millest hiljem sai Paradise Crew.
  • Nimi Sibyl Vane on pärit kirjandusest - seda nime kannab üks Oscar Wilde'i ja üks Vladimir Nabokovi teose tegelane. 
  • Heiko tahtis kunagi oma bändile nimeks panna Karl Marx.

10.detsembri õhtul korraldab Sibyl Vane Pärnu Vabaajakeskuses tasuta tänukontserdi kõigile fännidele, sõpradele ja lihtsalt muusikahuvilistele.

Vaata pilte Noortebänd 2011 finaalist!