Noortepäeva teemapealkirjaks on "Jää liikuma!". "Ühelt poolt soovime päevaga propageerida liikuvat ja sportlikku eluviisi," ütles Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse (EANK) juhatuse liige Kristi Kruus. "Teiselt poolt soovime lükata nö "jää liikuma" erinevat keelt kõnelevate noorte vahel. Siit ka idee, miks sündmus toimub just Jõhvis."

Jõhvi Keskväljakul toimuval noortepäeval tulevad end tutvustama väga paljud noortega tegelevad või nendega kokku puutuvad institutsioonid. Kohal on Maanteeamet, Eesti Noorteühenduste Liit, Eesti Lastekaitse Liit, Eesti 4H, erinevad MTÜd ja ühendused. Muusikalise poole pealt aitavad päeva sisustada Karl-Erik Taukar ja Genka.

1999. aastast tähistatav noortepäev on ellu kutsutud ÜRO poolt ja selle eesmärgiks on väärtustada ühiskonnas senisest enam noori ja juhtida tähelepanu noorte probleemidele. Eestis on noortepäeva tähistatud 2003. aastast ja teist aastat toimub see Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse eestvedamisel.

Noortepäeva korraldamist toetab rahaliselt Eesti Noorsootöö Keskus.

Noortepäevale eelneb suvekool, millest on osa võtma oodatud noored ja noorsootöötajad üle Eesti. Suvekooli põhiidee on ühiselt ette valmistada üks tõeline noortepäev, kus alates töötubade korraldamisest tänumeeneteni valmistavad noored ise.

"Peame noorte kaasatust ja isetegemist noorsootöö tugevuseks," ütles EANK tegevjuht Heidi Paabort. "Tulemustele keskendumise asemel on olulisem protsess ise. Kõik see annab eelduse positiivse arengukeskkonna loomiseks, mille tõttu noor teab, et on juba täna kogukonna ja ühiskonna jaoks oluline."