“Otsime nutikaid lahendusi ja säravaid inimesi meie koolidest ja koolieelsetest lasteasutustest. See võib olla äge idee, uue tehnoloogia kaasamine õppetöösse, aga sama hästi hoopis koolibussi korraldamine maakoolis või koolipere ühine traditsioon,” lausus konkursi korraldaja Monika Maamägi Sihtasutusest Archimedes. OHHOO! konkursi nimigi näitab tema sõnul seda, et otsitakse midagi, mille peale žürii ühiselt vaimustub. “Võidab lugu, mille peale kogu žürii hüüatab üksmeelselt OHHOO!”

Üks õige OHHOO! on:
* ootamatu ja uuenduslik;
* äge või nutikas;
* koolis hinnatud ja armastatud;
* eeskujuks kogu Eestile;
* oluline osa sellest, kuidas üks haridusasutus töötab;
* seotud sellega, kuidas kool või õpetaja paremad saavad olla.
* paneb lugejaid hüüdma: OHHOO!

OHHOO! konkursile saab kandidaadina üles seada nii inimesi, ettevõtmisi, lahendusi, tegevusi, traditsioone kui ka terve õppeasutuse. 1000-eurone auhinnafond on mõeldud enesetäiendamiseks, nt koolituseks, klassiekskursiooniks. Kandidaate võivad esitada kõik ning on oodatud ka iseenda esitajad.

Žüriisse kuuluvad kirjanik Sass Henno, Innovaatiline õpetaja 2010 Kaie Mei Rocca al Mare Koolist jt õpilaste ja SA Archimedes esindajad. OHHOO! konkurssi korraldab haridusteaduse ja õpetajakoolituse edendamise programm Eduko. Programmi viib ellu SA Archimedes ja rahastab Euroopa Sotsiaalfond.

Kandidaadi esitamiseks saab täita veebipõhise ankeedi aadressil www.ohhoo.ee või saada andmed postiga SA Archimedes, Eduko büroo, L.Koidula 13a, 10125 Tallinn, märksõna „OHHOO! konkurss“.