“Mõtlesin vaid hetke ning panin Facebooki gruppi üles küsitluse, kas keegi oleks huvitatud,” rääkis ta tagamaadest. Naine uskus alguses, et vaevalt huvi suur on, ent läks vastupidi! “Grupis on 38 inimest ja 14 neist olid nõus. See on ju peaaegu pool! Ma olin positiivselt üllatunud.”

Mattila rõhutab, et kolleegides ei tekitanud huvi mitte ainult see, et tehakse kalender, vaid fakt, et üritus on headel eesmärkidel. “Kalendri müügist teenitud tulu läheb organisatsioonile, mis toetab rinnavähipatsiente. Paljud inimesed teavad kedagi, kellel on või on olnud rinnavähk. Just seepärast toetamegi just seda organisatsiooni.”

Metallikkalendrit hakatakse üles pildistama selle aasta aprillikuus. Kõik 14 naist, kes ennast üles andsid, on jätkuvalt huvilised. “Me oleme päris naised vanuses 24-45, oleme tavalised metallitöölised. Erineme teineteisest, kuna mõned on pikad, teised lühikesed, mõned kõhnad, teised kurvikad,” seletas projekti eestvedaja Mattila.

Naise sõnul saavad osalised ise valida, milline nende foto välja saab nägema. On vaid üks tingimus. “Pildid ei tohi olla liiga paljastavad. Kuigi need saavad olema sensuaalsed, peavad nad jääma hea maitse piiridesse. Enamik selliseid kalendreid on maotud, mina tahan teha seda stiilipuhtamalt.”

Mõned pildid on ka juba valmis saanud ning Mattila sõnul on tagasiside olnud positiivne: “Kalender on mõeldud meestele, neile on fotod väga meeldinud. Küll aga on ka naised andnud positiivset tagasisidet, oleksin oodanud neilt negatiivsust.”