Selle noormehega olen ma vaid suudelnud, viimasel ajal on kõik ühised üritused lõppenud sellega, et oleme suudelnud. Nüüd nädala alguses küsisin ma temalt otse, et mis meie vahel on. Vastuseks tuli, et talle meeldib minuga koos olla, aga midagi enamat siit ei tule. Olgu öeldud, et see suhtlus käis sõnumi teel. Näost näkku ei ole me sellest rääkinud. Kohati näib, et siis kui ma temaga koos olen, siis on ta hoopis teine inimene, kui siis, kui me koos ei ole ja suhtleme kas sõnumi või msni teel.

Ei oskagi seisukohta võtta, et kuidas edasi käituda. Kas lasta asjal minna omasoodu ja vaadata, mis välja tuleb? Mina olen temast tegelikult sisse võetud.

Merike, 21


Dr Noormann:

Kaht eri soost inimest veab teineteise poole kolm kiindumust. Kui südamed kiinduvad, oleme armunud. Kui kehad kiinduvad, on see libiido (seksuaaltõmme). Kui mõistused kiinduvad, tunneme sõprust. Need võivad inimesi siduda ka igaüks omaette,  siis neid nii ka nimetame — armumine, kirg, sõprus. Kõik kolm kokku  moodustavad  aga täiusliku tunde — armastuse.
 
Kuid need kiindumused võivad tabada meid ka kahekaupa. Armastus ja sõprus koos on platooniline armastus. See on suhe, kus intiimsus on mingite sotsiaalsete, füüsiliste  või kõlbeliste piiride tõttu võimatu. Näiteks südamlik kirjasõprus kuulsusega, salaarmastus abielus inimese vastu, õpilase armastus õpetaja vastu või vastupidi.
 
Armumine ja seks koos on tüüpiline armukese suhe — seal vajame teise inimese hingelist ja füüsilist lähedust, naudime seda. Kuid mõttekaaslust ei leia või oleme vaimselt sobimatuseni erinevad. Sinna kuulub ka paljuräägitud „aus ärakasutamine“ — kus (eriti naised) tunnevad, et me sobime hästi armastades ja voodis, aga seltskonnas koos ei käi, ühiseid sõpru ja mõttekaaslasi pole ja sisuliselt pole ka omavahel millestki rääkida.
 
Kolmas võimalus on seksi ja sõpruse sümbioos. Sellel on palju nimesid „voodisõprus“, „seksuaalsõprus“, „intiimsõber“. Aga  paljud inimesed elavad selliste kiindumuste ajel ka koos — seks on, sõprus on, aga armastust alles oodatakse või teatakse, et seda on juba hilja oodata. Sellised abielud  võivad isegi väga püsivad olla.  
 
Kõik see on arusaadav, kui need kiindumused on mõlemapoolselt samad. Aga kui üks suhte pool näeb asja ühtedes, teine teistes seostes, tekivad probleemid. Teil näib just nii olevat.
 
On ka võimalus, et ta kardab armastust lähisuhtena ja väldib seotust.

Jaga
Kommentaarid