Lõpuks jagunevad inimesed kahte: ühed, kes väärtustavad rohkem oma hingelist seisukorda ja teised, kes saavutavad oma rahulolu omades paksu rahakotti. Siiski tundub mulle, et teine arvamus on viimasel ajal liialt „moodi“ läinud ning unustatakse esimene.

Nagu võib näha TTÜ koduleheküljelt, siis on seal kirjas, et nende ülikoolist hariduse saanud inimesed teenivad keskmisest kõrgemat palka ning nende elu on suure tõenäosusega kindlustatud. See on kindlasti positiivne külg. Siiski pole noored, kes lõpetavad 12. klassi oma valiku tegemiseks piisavalt küpsed. Seeläbi „raisatakse“ oma elust aasta või paar tehes seda, mis inimesele ei meeldi ning milles nad endal tulevikku ei näe.

Teisalt on ka inimesi, kes lõpetavad kooli, kuid käivad igal hommikul tööl vastu tahtmist, sest kuidagi peab ju ennast ära elatama. Kindlasti peaks muutuma Eesti ühiskonna hoiakuid, sest mida me peaksime siis lõpuks väärtustama: kas rahulolu või kannatusi terve elu vältel?

Inimesel on vaba voli valida ükskõik, milline eriala, kuid tihti ei tee kõik õigeid valikuid. Eestis peaks olema rohkem organisatsioone ja üritusi, mille abil noored leiaksid oma suundmuse.

Tahad võita tahvelarvutit? Vaata SIIA!