Sellel nädalal vastas Kroonika online-intervjuu küsimustele Kirsti Timmer!

Mis on teie motivatsioon igapäevaseks tegevuseks? Isegi raskel ajal, mis see on, mis motiveerib? edu ja jaksu ka muidugi:)
Tänan heade soovide eest! Elu on mu motivatsioon. Mul on armas ja kokkuhoidev perekond, töö, mis mulle rõõmu ja rahuldust pakub, ilus kodu, toetavad sõbrad ja vanemad. Ma arvan, et ma olen väga õnnelik inimene, patt oleks nuriseda. Aeg, mis meile on elamiseks antud, on nii väärtuslik, et oleks inetu seda kulutada kuidagi nii, et peaks otsima motivatsiooni elamiseks.
 
Kas üheöösuhe on petmine? Aga suudlus?

Kui inimesel on toimiv suhe, on igasugune kõrvalsuhe petmine. Olgu see siis üks või kaks ööd. Minu jaoks on see vastuvõetamatu. Suudlemine ka. Üheöösuhted on lubatud vabadele inimestele, sest ilma selle esimese ööta ei saaks ju kuidagi teiseni jõuda.
Kas sa olid pika vihaga inimene?
Ma ei ole pika vihaga inimene. On asju, mida on raskem andeks anda ja see võtab ehk kauem aega, aga ma ei tea küll kedagi, kellega ma tülis oleksin. Ma vihastan üldse harva, selleks peab ikka tõsine põhjus olema.

Kas sa playboys ei kavatse poseerida?
Playboys poseeritakse siis, kui Playboy toimetus sellise pakkumise teeb. Nemad pole mulle pakkumist teinud ja ma ise ei ole sellele kunagi isegi mõelnud. Miks ma peaks?
Millal sa viimati nutsid?
Ma nutan hästi tihti. Ma olen nii emotsionaalne inimene, et nutan filme vaadates, raamatuid lugedes, kuulajate kurbi või siis ilusaid kirju lugedes, kui lapsed haiget saavad-siis nutan ka  neid lohutades. Viimati nutsin täna. Lugesin just Anne Veesaare elulugu ja seal oli päris mitu minu hinge puudutavat kohta.

Kas sa silikoonrindu ei kavatse panna?

 Tänan küsimast! Olen rinnaoperatsiooni teinud ja vajadusel teen veel.


Mis on kõige meeldejäävam kingitus, mis sa saanud oled?

Elu on kinkinud mulle kolm tervet ja väga armsat last - kõige parem kingitus. Meeldejäävad kingid on alati seotud mingi emotsiooniga, kuna need on tavaliselt väga isiklikud, siis ma neid siia ritta ei hakka laduma.

Kas sul on üheöösuhteid ka olnud?
Ma arvan, et peaaegu igal inimesel on selliseid suhteid ette tulnud, mis ühest ööst kaugemale ei jõua. Minul ka, aga need suhted jäävad 16 aasta tagusesse aega. Siis ma olin vaba.

Tere Kirsti, mis sa arvad, mis on hea suhte saladus?

 Et suhe toimiks on vaja usaldust, ausust, austust, truudust ja armastust. .Ühised eesmärgid ja arusaamad peavad ka olema. Ilma nende omadusteta suhe ei saa toimida, vähemalt mitte nii, et mõlemad pooled rahul oleks.

Mis on sinu tulevikuplaanid?
Kasvatada oma lastest tublid inimesed, kes austavad nii ennast, kui teisi inimesi. Teha oma tööd, ehk minna veel õppimagi! Loomulikult  veeta aega sõpradega, vaadata palju filme, lugeda raamatuid, puhata ja mängida!

Miks te arvate, et maailm peab olema ainult must ja valge? Kui teid raadiost kuulata, siis kuuleb väga sageli teie suust põlgust pisut teistsuguste, n-ö kes ei kuulu tavanormide piiridesse, inimeste kohta?
Absoluutselt vale arvamus Teil! Ega asjata ei öelda, et inimene kuuleb ja näeb seda, mida ta näha-kuulda soovib. Ma olen endalegi üllatuseks muutunud väga tolerantseks inimeseks. On asju, mille suhtes on meil kõigil kindlad piirid ja tõekspidamised ja millest me üle ei astu. Minul ka. Ma ei tolereeri pedofiiliat, lohakust, vägivalda, oma hädade teistele süüks panemist, petmist, laste hülgamist ja teisi taolisi koledusi. Teie oma küsimuses vihjate arvatavasti homoseksualismile. Vastan lihtsalt, mul on päris mitu väga toredat homost tuttavat, aga lapsendamisõiguse andmise poolt,  kahele ühest soost inimesele, ma ei ole. Seda puhtalt seetõttu, et kannatajaks on lapsed ja neid kannatusi põhjustavad teised lapsed, need kelle vanemad sõimavad kõiki netikommentaarides ja kasvatavad oma lapsi samas vaimus. 
Mitu last on sul peres? Kui vanad nad on ja mis on nende nimed? J
Mul on kolm last. Tütar saab kohe 16 aastaseks, tema nimi on Merily. Pojad on väiksemad, Ron-Robert nelja aastane ja River saab märtsis juba kaheseks.

Kirsti, mis paik Eestis on sulle kõige südamelähedasem?

Oma kodu Tallinnas Lillekülas, aga ma armastan ka Paldiski pankrannikut, Kuressaare lossi, Pärnu randa, Tartu Suudlevate tudengite kuju, Haapsalu Valget Daami ja Karksi-Nuia väikest kirikut, milles mind ristiti.
Mida sa ei suudaks kunagi andestada oma parimale sõbrale/sõbrannale? Ja abikaasale?
Inimese hingesuurust väljendab ka tema võime andestada. Reetmist, löömist ja vargust mina veel andestada ei suudaks. Ei tahaks vist ka.

Mis on sinu naiselikud nõrkused? Näiteks kas kingad või trendiriided…?

Trendiriided kindlasti mitte. Ma ei talu üldse riidetrende. Riietus peaks väljendama inimese sisemust, mitte lähtuma mingitest moesuundadest. Minu nõrkuseks on parfüümid, saapad, kotid, raamatud, plaadid, antiikesemed ja skulptuurid.

Meeldib sulle sporti teha? Millist sporti harrastad kõige meelsamini ise?

Ma ei ole väga sportlik inimene. Jõusaalis mulle meeldib, aga kõikvõimalikud rühmatreeningud ajavad mulle hirmu nahka. Ma ei suuda võõraste inimestega kõrvuti kusagil treeningsaalis hüpata. Kui end liigutada tahan, teen kiirkõndi värskes õhus.

Hei Kirsti! Kas sa mis tähtkuju sa oled? Kas loed ja usud horoskoope?
Olen Sea aastal sündinud Ambur. Väga mõnus tähtkuju, mulle sobib. Usun sünnihoroskoope, lehesabades avaldatavaid ma ei loe.

Mida teed siis, kui tunned, et maailm sinu kohal hakkab kokku varisema? On sul vahepeal selliseid hetki, kus tunned et ei jaksa enam üldse jätkata?

Ma olen nii optimistlik inimene, et mulle ei tundu mitte kunagi, et Maailm minu kohal hakkaks varisema. On hetki, kui on raske, aga pole hetki, mil tunduks võimatu. Oma ellu tuleb lugupidavalt suhtuda. Eesti filmiklassikas on hea lause: Keeruliseks ära  Sina ise oma elu ela!  Mina olen veendunud, et kõik on endas kinni ja rasketest olukordadest saab AINULT ise välja tulla. Keegi teine maailmas ei pea meie probleeme lahendama. Meis kõigis on jõud jätkata, mõned ei viitsi seda lihtsalt kasutada. Austan  inimesi, kes on väga rasketest olukordadest püstipäi väljunud. Mis ei tapa, teeb tugevaks ja inimene on üks vastupidav sitikas.Erandiks on muidugi õnnetused mis juhtuvad lastega, kuidas need vanemad suudavad - seda ma ei mõista, aga eks aitavad ikka lähedaste toetus ja kallistused, mis muu. Vahel vaatad küll, et elu on mõne inimesega nii ebaõiglane, aga on asju, mida muuta ei saa. Tuleb leppida ja hakkama saada.


Kui sul endal on paha tuju, kuidas leiad siiski viisi olla raadios rõõmsa häälega?

Ma olen raadios töötanud 16 aastat! Julgen öelda, et ma olen professionaal ja see eeldab omadust jätta kõik mured stuudio ukse taha. Kuulaja ei pea teadma, et mul on laps haige või kodus veeuputus.Ma olin eetris, kui mulle helistati, et mu vanaema on surnud. Ta oli mulle väga kallis inimene. Mul oli kaks tundi veel vaja rõõmsat häält teha. Kui saade läbi sai, läksin autosse ja siis sain end tühjaks nutta. See on oskus end vajalikul hetkel valitseda, oma tundeid kontrollida. Eraelus ma nii proff ei ole!

Kellega naudid kõige enam koostööd?

Praegu Sky Plus’is loomulikult Meelis Tõrvaga Naistekat tehes. Televisiooniaegadel olid mu lemmikud, asendamatud kolleegid, rezhissöör-operaator Villem Tarvas ja  Tiina Kimmel.
 

Millist Eesti kuulsust tahaksid sa tundma õppida, kes sümpatiseerib sulle kõige enam?
Tuntud inimesed enamasti tunnevad üksteist. Me käime ju samadel üritustel, tutvusringkonnad on ühised. Hoitakse kokku, mis seal salata, üheks põhjuseks ka see, et ainult sellises seltskonnas saab end vabalt tunda ja lõdvaks lasta. Keegi ei vaata, et näe kuidas SEE käitub ja nõmedaid kuulujutte ka ei teki. Ma ei oska öelda, keda ma tahaksin tundma õppida? Keda ma ei tunne?  Ülle Kaljuste ehk, ma olen teda alati imetlenud, aga me oleme vaid teretuttavad. Tundub  äärmiselt huvitav naine. Samuti tutvuks kõrval tänavas elava Marika Koroleviga, jälle üks inimene, keda ma tõeliselt imetlen. Sümpaatsed on peaaegu kõik tuntud inimesed. Ajakirjandus maalib mõnest vahel sellise pildi, et inimese emagi ei saa aru, kellest jutt.

Milliseid filme meeldib sulle vaadata? Mis on su lemmikfilm?

Ma olen suur Johnny Depp’I austaja. Ma kogun tema filme. Eks need on ka minu suurimad lemmikud. Mul on kodus märkimisväärne filmikogu. Samas on üks Eesti film, peale mida ma ei saanud mitu ööd magada. Rene Vilbre “Mina olin siin”.  Eestis on superhead näitlejad ja meil osatakse peale “suure kunsti” ka FILME teha. Lastega vaatan pea iga päev lastefilme, “Jääaja” kõk kolm osa on ülimalt nauditavad. Sid’i pean näiteks Anu Lambi elu kõige lahedamaks rolliks. Aga ikka ja alati võin ma vaadata filmi “Meet Joe Black” ja  Marilyn Monroega “Some Like It Hot”. Ma olen tõeliselt suur filmifänn.

Milline olid sa teismeeas? Kas tegid ka nooruses midagi, mida kahetsed?
Ma olin tegelikult väga korralik tüdruk.  Mul olid küll rohelised juuksed ja ristid-pealuud rippusid kõrvas ja kaelas, käisin pidudel, rockisin, punkisin, aga ma ei tarbinud alkoholi ega suitsetanud. Mul oli kindel kellaaeg, millal pidin kodus olema ja ma pidasin sellest alati kinni. Ema on öelnud, et tal ei ole minu pärast tulnud pähe ainsatki halli karva. Tegelesin muusikaga, käisin hästi palju kontserditel ja teatris. Mul oli palju sõpru, enamus nendest on tänapäeval ka omal alal tuntud tegijad-muusikud, näitlejad, teletegijad. Kahetseda pole midagi, on ainult ilusad ja lahedad mälestused.