Õnne teemast olen rääkinud paljude inimestega, ning hindan neid, kes ei võta seda kergekäeliselt, sellise "elame-näeme" suhtumisega. Vaadeldes meid ümbritsevat maailma, olen leidnud, et on raske leida tõelist õnne  ja turvatunnet, kui seisame pidevalt silmitsi surma, kuritegevuse, ahnuse muutliku majanduse, ebakindlate poliitikute ja etteaimamatute loodujõududega.

Kuigi üritame elada oma elu ilma, et laseksime kõigil neil teguritel  end mõjutada, pole paljud sündmused lihtsalt meie juhtida. Just selle tõttu vaatavad paljud inimeseg tulevikku hirmuga ja nii röövib see hirm osa nende õnnest ja turvatundest.

Võiksin arutleda selle üle, kuidas inimene vajab armastavat perekonda, häid sõpru, head töökohta ja ilusat kodu, kuid see kõik on ju iseenesest mõistetav. Ühe teguri kaotamine valmistab hulgaliselt muret ning tahes-tahtmata kaotame oma elu jooksul midagi või kedagi olulist. Mõni vähem, teine rohkem.

Kuid just need tegurid on õnneliku elu aluseks, mille väärtuseline hinnang erinevate isiksuste puhul kindlasti varieerub. Just nimelt aluseks, sest minu jaoks on vaja midagi enamat.

Olen leidnud, et paljud inimesed, kes on saavutanud selle, mis nad arvavad end õnnelikuks tegevat, pole seda lõpuks ikkagi. Tekivad sellised küsimused nagu: milleks mulle ilus kodu, palju raha, armastav pere ja head sõbrad, kui ma lõpuks lihtsalt ära suren ja kõigest ilma jään? Mis on selle elamise ja õnne otsimise eesmärk? Milleks sünnin siia imeilusale maakerale, kui aega ja võimalusi seda elu siin tõeliselt nautida on niivõrd vähe?

Mina usun, et selline elu, mida meie praegu tunneme, ei ole see, mida me peaksime elama või võiksime elada. Tulevikul võib terve inimkonna jaoks üllatusi varuks olla, et täita lõplikult eesmärk elada siin kaunil maakeral, pideva hirmu ja kartuseta, et iga hetk võib midagi juhtuda.

Oleks naiivne mõelda, et ükski inimene suudaks tühjade lootustega paremale tulevikule kõige õnnelikumaks saada. Kuid ainuüksi lootmine annab jõuda minna läbi eluraskuste ning olla õnnelik muredest hoolimata. Usk, lootus ja armastus on ju olulisimad ning miks muidu öeldakse, et lootus sureb viimasena.