Oktoobrikuus peetakse Los Angeleses maailma esimest Hello Kitty kokkutulekut ja avatakse retrospektiivnäitus, mis 40-aastaseks saava pisipreilide lemmiku veel erilisema au sisse tõstab, vahendab Daily Mail.

Varajastel 1970ndatel loodud tegelane pole sugugi aga ainult miljoneid väikseid preilisid rõõmustav näolapike kõikvõimalikel toodetel koolikotist WC-paberini, vaid hoopis tegelane, kel terve oma taustalugu ka olemas.

Suur šokk tabas paljusid hiljuti, kui antropoloog Christine R. Yano Hello Kitty minevikku juubeliks koostatava tagasivaate tarbeks uurima hakkas ning avastas, et Hello Kitty polegi kass, mida kinnitas ka selle loonud firma Sanrio.

"Ta on päris inimene, väike tüdruk, kes elab väljapool Londonit, omab ise lemmikloomana hoopis kassi ja käib igavesti kolmandas klassis," rääkis kiisu-uurijale Jaapani firma Sanrio esindaja.

Hello Kitty lugu sai alguse 1970ndatel, kui jaapani naised romantiseerisid elu Ingismaal. "Tal on ka kakskikõde," räägib antropoloog Yono paljastunud seikadest maailma kahtlemata kuulsaima ja kujutletuima tegelase eluloos.

"Ta ei ole kass, teda ei kujutleta kunagi neljakäpakil. Ta istub ja kõnib nagu kahejalgne olend. Aga tal on oma kass, kelle nimi on Charmmy Kitty."

Igatahes on see väga kassi näoga pisipreili võitnud miljonite südamed ja suutnud jõuda 40. eluaastani ilma ühegi kortsuta.

Mjäu!