Zavorotnjukil avastati ajuvähk kuue kuu eest Saksamaa haiglas. Vahetult enne seda oli kunstlikku viljastamist kasutanud 48-aastane naine saanud kolmandat korda emaks. Kahjuks oli näitleja kasvaja arenenud juba nii kaugele, et ka intensiivne keemiaravi ei aidanud selle taandumisele kaasa ning arstid keeldusid ka operatsioonist.

Suvel hakkas ajuvähk mõjutama tugevalt staari elu, sest enam ei aidanud ka valuvaigistid tema vähist tingitud peavalu vastu. Nädal tagasi viidi naine lõpuks Moskvas asuvasse erakliinikusse, kus ta veedab oma viimased elupäevad lähedaste keskel.

Hetkel on Zavorotnjuki seisund halvenemas iga tunniga. Komsomolskaja Pravdaga rääkinud arst kirjeldas, et näitlejataril on tekkinud pneumoonia ehk kopsupõletik ning ka tema teised organid hakkavad üles ütlema. Doktori sõnul on kriitilises seisus naisel arvatavasti tekkinud ka veremürgitus ehk sepsis.

"Tavaliselt leidub pääsetee. Kuid tuleb tunnistada, et need on liiga tõsised komplikatsioonid ja need muutuvad eluohtlikuks," tunnistas anonüümne arst.