Tänavu juba kolmandat korda toimuvale 12 000 euro suuruse stipendiumifondiga Tulevikutalendi konkursile laekunud avaldusi hindab asjatundjatest koosnev žürii, mille esimees on sarnaselt mullusele mälumängur ja laulja Ivo Linna.

"Mullu konkursile laekunud avaldusi hinnates tõdesime rahulolevalt koos teiste žüriiliikmetega, et Eesti koolides on sadu teadmistejanulisi ning silmaringi laiendamisest huvitatud aktiivseid õpilasi, kes vajavad tuge ja innustust oma huvialadega tegelemiseks," lausus žürii esimees, mälumängur ja laulja Ivo Linna. "Stipendiumikonkurss annab selleks suurepärase võimaluse ja kutsun seetõttu kõiki õpetajaid ja lapsevanemaid üles julgustama tublisid kooliõpilasi Tulevikutalendiks kandideerimisel."

Lisaks Ivo Linnale hindavad koolinoorte taotlusi AHHAA keskuse juht Andres Juur, muusik ja dirigent Tomi Rahula, olümpiasangar ja omanimelise suusakooli juht Jaak Mae, kirjanik ja kolumnist Jürgen Rooste, Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap ning stipendiumi väljapanija Maxima Eesti esindaja Ty Lehtmäe.

Žürii liikmest professionaalne muusik, koorijuht ning jalgpallikohtunik Tomi Rahula leiab, et piisava tahtmise korral ja loomulikult ka pereliikmete ning õpetajate-huvijuhtide toetusel on võimalik tegeleda silmapaistval tasemel mitme erineva valdkonnaga. "Kui noored leiavad heade õpitulemuste nimel pingutamise kõrvalt aega ja tahtmist professionaalselt veel näiteks muusika või teadusega tegeleda ning vaimsele koormusele tasakaaluks harrastada sporti, siis tuleb neid kindlasti tunnustada ja esile tõsta. Tulevikutalendi stipendiumikonkurss annab selleks väga hea võimaluse," ütles Rahula.

Tulevikutalendi stipendiumeid antakse 5.-12. klasside tublidele õpilastele välja viies kategoorias – ühiskondlik tegevus; teadus; humanitaarteadus; kunst, muusika ja kultuur ning sport ja tervis. Taotluste esitamine algas 10. septembril ning tänase seisuga on enda konkursil osalemise soovist teada andnud üle saja kooliõpilase.

Igas kategoorias valib žürii välja viis laureaati, kellest parimaid premeeritakse Tulevikutalendi tiitli ning 600 euroga. Igas kategoorias antakse välja ka neli teist kohta, keda premeeritakse 450 euro suuruse stipendiumiga. Kokku pälvib stipendiumi 25 kooliõpilast.

Tulevikutalendi žürii soovitab kõigil kandideerimisest huvitatud noortel ning nende tublide õpilaste vanematel ja õpetajatel-juhendajatel tutvuda kandideerimisinfo ja nõutavate dokumentidega SIIN!