• Mis on Ehestu?

Eelmise õppeaasta kevadel istuti maha ning arutati, millest on parajasti Eesti ühiskonnas vajaka. Keskendudes eelkõige noorsoo soovidele, jõuti ühiselt otsusele, et üks valdkondi, mis pole nooremale põlvkonnale kättesaadav, on kodumaine kunst ja disain. Eesti kunstnike loomingust on pigem kujunenud midagi kauget ja kallist, mida noor tihtipeale endale lubada ei saa.
Ehestu veebipood http://ehestu.ee/ põhineb lihtsal mudelil, mille eesmärk on muuta nii toote pakkuja kui ka selle tarbija jaoks tehingu sooritamine võimalikult soodsaks ja mugavaks. Kasutajasõbralikkus ning silmailu on veebipoe loomisel ühed olulisimad märksõnad. Kuid Ehestu ei ole tühipaljas veebipood, vaid pakub ka võimalust eesti loomeinimestega tutvuda. Selle tarvis leiab leheküljelt ka iga kunstniku kirjelduse ning tema loomingu lühikese ülevaate. Samuti teeb Ehestu koostööd Eesti Kunstiakadeemiaga ning pakub ka tudengitele võimalust õpingute kõrvalt oma loomingut müüa.

• Kuidas toob õpilasfirma programmis osalemine igaühele kasu?
Kindlasti on palju kuuldud põhjust, et õpilasfirma programmist osavõtmine annab kogemuse, mida kuskilt mujalt pole võimalik saada. Üldjoontes vastab see muidugi tõele, ent kindlasti ei saa seda pidada ainumaks põhjuseks.
1. See on suurepärane võimalus õppida aega planeerima. Märkimisväärne osa õpilasfirmaga tegelejatest käib 11. klassis ning peab samal ajal kirjutama uurimistööd, mistõttu kujuneb ajast üks tähtsamaid ressursse.
2. Erinevatel laatadel tuleb õpilastel oma toodet või teenust esitleda ning seda külastajatele tutvustada, teisisõnu õpib igaüks oma ideid maha müüma. Eestlased on pigem tagasihoidlik rahvas ning sageli tundub enese kiitmine ja tunnustamine meile võõrana, võib-olla isegi ebaviisaka või isekana. Tööturul on see aga ääretult väärtuslik oskus.
3. Õpilasfirma programmis osalemine annab hea ettekujutuse, mida tähendab omaenda ettevõtte loomine ideest toimimiseni. Võib juhtuda, et tegemist on ääretult innustava kogemusega, mis sütitab inimest ka tulevases elus enda firmat asutama, tootearenduse, turunduse või juhtimisega tegelema. Samas ei ole aga välistatud variant, et aasta jooksul jõutakse hoopis arusaamiseni, et ettevõtlus pole siiski päriselt hingelähedane. Mõlemal juhul annab osavõtmine aimu, milliste ülesannete täitmine inimesele sobib, millised ettevõtmised tunduvad aja raiskamisena ja mis ikkagi on igaühe tõeline kutsumus.