Kulturist ja toitumisekspert Ott Kiivikas sõidab igapäevaselt Saksa autotootja Volkswagen Touaregi maasturiga. Tegu on diiselmootori, automaatse käigukasti ning nelikveolise sõidukiga. Autoregistri kohaselt on maasturi suurim kiirus 238 km/h. VW Baltic lehekülje kohaselt algavad sõiduki hinnad 55 000 eurost.

Miks Kiivikas just VW Touaregi kasuks otsustas? "Mulle tehti teadlik koostööpakkumine VW poolt ja kuna Viljandi VW salongi peab mu enda hea lapsepõlvesõber, siis oli sellest pakkumisest ka keeruline keelduda ja olen VW valikuga igati rahul," rääkis ta.

Maasturi eelisteks on tema jaoks ruumikus ning kõrgem kere, sellega näeb ummikutes paremini, kuhu minema ei pea. "Kindlasti ka lumerohkema talve puhul on ohutum sõita ja samuti libedal teel on parem juhitavus," lisas Kiivikas.

Touaregiga, mis on praegu ka müügis, on ta sõitnud aasta aega. "Tegemist on demoautoga ja sellega oli meil kokkulepe aasta sõita, siis proovin mõnda teist mudelit. Kuigi peab tunnistama, et peale seda väga kehvemasse autosse minna ei sooviks," ütles Kiivikas.

Autoga sõidab ta igapäevaselt, aga mitte väga palju, sest põhiline liikumine on kodu ja kesklinna vahel. 14 kuuga on ta läbinud 24 000 kilomeetrit, mida Kiivika sõnul pole palju.

"Inimene saab kõigega hakkama kui vaja on, samas praegu, kus tööalaselt on vaja jõuda tihti mitmetele kohtumistele kella peale ja tihti teen koolituste asjus väljasõite üle Eesti, siis muudab auto olemasolu selle palju operatiivsemaks ja mugavamaks," selgitas Kiivikas, jagades paljude teiste autojuhtidega sama mõtteviisi.

Ott Kiivika mõjul hakkas Volkswageniga sõitma ka raadiohääl Brigitte Susanne Hunt, kellel tekkis eelmisel aastal suur probleem Mercedese esindusega, kui talle esitati parandustööde eest arve, milles nad ei olnud kokku leppinud. Raadiohääl ei soovinud selle järel enam Mercedesega sõita ja müüs selle oktoobris maha. Uueks autoks valis ta just VW.

"Brigittele andsin ma oma tuttuue Touaregi nädalaks sõita, et natukenegi tema pahameelt autofirmade vastu leevendada. Tulemus oli see, et peale seda tuli ta üle VW perre," rääkis Kiivikas enda osalusest.