“Päevakaja” “ristiisa” oli väidetavalt Valdo Pant, teatas ERR-i meediajuht.

“Päevakaja” sünd tähistas murrangut Eesti Raadio arengus, tegemist oli uudistesaadete uue formaadiga. Kui varem loeti uudised lihtsalt ette, siis nüüd lisandusid reporterite tehtud helilõigud ja intervjuud.

“Päevakaja” reporteriteks on olnud Valdo Pant, Feliks Kaasik, Lembit Lauri, Ivar Trikkel, Feliks Leet, Toivo Makk, Juhan Virkus ja paljud teised. 1960. aastatel oli saade tunniajane ning sisaldas ka kirjavastuseid, liiklusinfot, arsti nõuannet ja muud. Paljudest rubriikidest kasvasid hiljem välja omaette saatesarjad.

Uuema põlvkonna tegijatest on “Päevakajaga” seotud olnud Tiit Karuks, Feliks Undusk, Harri Tiido, Tiit Sinissaar, Erki Berends, Agu Uudelepp, Indrek Treufeldt, Urmas Paet jt. Praegu on kõige staažikamad Päevakaja toimetajad Riina Eentalu ja Mall Mälberg. Mälberg on raadiotööd teinud ka Austraalias ja USA-s.

Esmaspäeval, 6. oktoobril kell 13 toimub vana raadiomaja esimeses stuudios “Päevakaja” juubelile pühendatud seminar.

Vikerraadios on samal päeval kell 14.05 Vallo Kelmsaare “Reporteritund”, kus oma mõtteid ja mälestusi jagavad kunagised ja praegused “Päevakaja” tegijad — ka Feliks Kaasik, kes oli osaline juba esimese “Päevakaja” valmimisel.

“Päevakaja” on kell 18 eetris Vikerraadios, Klassikaraadios ja Raadio Tallinnas. Vikeraadios ka kell 20.

6. oktoobril läheb eetrisse “Päevakaja”, mille järjekorranumber on 17 326. Juubelisaate toimetaja on Martha-Beryl Grauberg, kes on poole noorem kui “Päevakaja”.