Maailma üheks kuulsaimaks ekstreemspordifestivaliks kasvanud Eesti oma Simple Sessionile on taaskord oodata ligi 200 tipp-võistlejat enam kui 30st riigist ning oma võimaluse saavad ka parimad Põhja- ning Baltimaade sõitjad, sh silmapaistvamad Eesti rulatajad ja trikiratturid.

Tegemist on juba kümnenda korraga, kui aastal 2000 suvise Tartu võistlusena alustanud Simple Session Saku Suurhallis toimub. 

Läinud aastal toimunud võistlust jälgis internetis kokku ligi miljon vaatajat üle kogu maailma, tehes sellest maailma vaadatuima ekstreemspordivõistluse. Võistluse finaalidest valmis kaks pooletunnist saadet, mis jõudsid Euroopa suurima spordikanali Eurosport 2 eetrisse.

Simple Session on üks vähesest maailma profivõistlustest, millel on oma kategooria ka naistele - eelmisel aastal tutvustas Simple Session maailmale oma sõsarvõistlust Sister Session, kus osales kaheksa maailma paremikku kuuluvat naistrikiratturit Lõuna-Ameerikast Jaapanini ning mis sai üüratu populaarsuse osaliseks. Simple Sessioni produtseeritud samanimeline film võistlusest reisib hetkel maailmas ringi jalgrattafilmide festivali Bicycle Film Festival ametliku programmi raames. Viimati linastus film Milaanos, Londonis ja Brisbane'is, uuel nädalal on kord Buenos Airese käes.

Võistlused toimuvad 16. ja 17. märtsil - esimesel päeval kvalifikatsioonid ning teisel päeval finaalid. Pärast võistlusi, 18. märtsil on Saku Suurhalli rajatav võistluspark avatud kõikidele huvilistele.

Piletid Simple Session 13-le tulevad müügile detsembris. Kogu võistlus on taas täismahus jälgitav ka veebi vahendusel.

Simple Session 13 järjepidevalt avalikustuva võistlejate nimekirja, programmi ja uudistega saab kursis püsida festivali kodulehel, Facebookis ja Twitteris.

Meenutuseks ja soojenduseks vaata Simpel Sessioni eelmise aasta treilerit ja videot Simple Session 12 BMX-finaalide parimatest hetkedest: