Toona popikuningaks nimetatud Jacksoni surmast on möödas juba 10 aastat, vahendab Mirror. Tema mainet on aga mõnevõrra kahjustatud süüdistustega laste kuritarvitamusest, mida elavdas veelgi hiljuti ilmunud dokumentaalfilm "Leaving neverland".

Pärast Jacksoni surma oli tema perekonnas tohutu kurbus ja nad tegid suuri pingutusi, et tagada popikuninga surnukeha auväärne säilimine. Ta maeti lavakostüümis ja juurde pandi ka esemeid tema elu muusikalisest poolest, kaasa arvatud tema ikoonilised valged kindad.

Ta kavatseti puhkama saata kullast kirstus, kuid tema perekond oli niivõrd mures hauaröövlite pärast, mistõttu otsustati kirst enne matmist katta betooniga.

Jacksoni vend Marlon avaldas ka, et popkuninga lapsed - Prince Michael, 12, Paris, 11 ja Blanket, 7-aastane matuste ajal - kirjutasid paberitele "Issi, me armastame sind, me igatseme sind" ja asetasid need kirjakesed kirstu peale.

Marlon ütles ka, et Jacksoni kirst maksis üle 20 000 euro ja popstaarile paigaldati ka erikorras tehtud parukas, et anda talle kaunid õlapikkused juuksed. Jumestaja tegi talle ka meigi, et Jacksoni välimus oleks "lava valmis".

Haua ümbrusesse lisati ka sensoritega turvakaamerad, mis käivitasid alarmi ja kutsus kohale turvamehed kui mõni tülitaja peaks kutsumatult hauale tulema.

Marlon ütles ka toona: "See on Michaeli viimane lavale kutse - viimane show. Ta kest küll kaob kuid tema hind elab edasi."

Jackson on maetud Los Angeles'i, Hollywoodist viis miili eemal teiste kuulsuste kõrvale. Surnuaed on avalikkusele suletud, seda ümbritsevad kõrged müürid ja sisse saab ainult isikut tõendava dokumendi alusel.