1. Ithaka-Maria - "Hopa'pa-rei!"

Esimese asjana häiris mind Ithaka-Maria stilistika, millel polnud mingit seost lauluga. Muidugi nägi ta ilus välja, aga liialt beibelik sellise laulu jaoks. Teiseks tundus lava kuidagi liiga tühi, kui ainult tema seal laulis/tantsis. Näha oli, et esitus vajas mingisugust koreograafiat ja rohkem inimesi. Ühesõnaga, kui ainult laulu hinnata, on see üsna tugev lugu ja vokaalne esitus, mis mind üllatas, kuna mäletasin teda nõrgema häälega olevat. Tundub, et ta oma häälega palju tööd teinud. Arvan, et laul oli päris hea, aga vedas alt just showlise poole läbimõtlematus.

2. Rolf Roosalu - "All and now"

Kõigepealt ütleks, et austan Rolfi, kuna ta tuleb ja püüab igal aastal uuesti laulda ja võita. Kahjuks jäi selle aasta laul eelmistele kõvasti alla. Saan aru, et ta tahtis seekord teha midagi teistsugust, tema puhul siis midagi rahulikku ja klassikalist. Arvan, et Rolf võiks siiski jääda enda varasema stiili juurde, mis siis, et paljud eestimaallased seda kritiseerivad, aga see tegi Rolfist originaalsema artisti ja ta jäi silma, mida ta kahjuks see aasta teha ei suutnud.

3. Orelipoiss - "Valss"

Laul on eestilik ja siiras ja meenutab klassikalisi Eesti laule. Tegemist loomuliku esituse ja lauluga, aga Eurovisiooni materjal see kindlasti pole. Lugu sobib meie raadiotesse mängima, aga mitte suurele Eurovisiooni lavale.

4. Getter Jaani - "Rockefeller street"

Muidugi peab selles laulus midagi erilist olema, kui ta valiti võitjaks ja meie riiki esindama! Olin väga üllatunud, et on suudetud selline heatasemeline koreograafia teha ja kõigil laval olijatel oli mingi panus esitusse ja tänu sellele ei tundunud esitus tehislik vaid positiivne, avatud ja terviklik. Lavaline stilistika läks laulu ja esitusega ilusti kokku ja pean Getterit tema vanuse kohta väga heaks esinejaks, kuna ta mõjub laval väga loomulikult! Arenemisruumi on kindlasti laulmise kohapealt, vahepeal häiris taustalauljate selge üle laulmine tema häälest. Muidu jäin väga rahule.

5. Jana Kask - "Don't want anything"

Jana Kask laulja ja esinejana meeldib mulle väga, väga. Arvan, et tal hetkel üks paremaid hääli Eesti lauljate seast. Meeldis tema esitus ja stilistika, aga nii väga ei meeldinud laul, mida ta laulis. Minujaoks oli laul keskpärane ja ei tekitanud erilisi tundeid.

6. MID - "Smile"

Poisid on väga karismaatilised ja omavad huvitavaid hääletämbreid, aga jällegi ei paku laul ise nii palju huvi ega jää meelde. Võibolla on viga meloodias või oleme kuulnud liialt palju laule, millel on rõhk sõnal "smile". Midagi jäi igatahes puudu.

7. Outloudz - "I wanna meet Bob Dylan"

Peale Eesti Laulu konkurssi olen üks nendest, kes tänu võistlusele avastas sellise suurepärase bändi nagu Outloudz. Nende laul on tasemelt väga kõrge, kui võrrelda Eesti bändide loomingut. Minule isiklikult meeldis nende laul kõige rohkem ja peale laulu meeldis ka laulja karismaatilisus ja mõtlesin, kus ta siiamani ennast peitnud on? Teise koha tulemuse võis põhjustada laulu refrääni üksluisus ja sõnade vähene mitmekesisus. Mind see ei häirinud, aga kujutan ette, et paljusid neid, kes laulu sõnumist korralikult aru ei saanud, võis see häirida.

8. Mimicry - "The storm"

Laul sai väärilise ehk siis viimase koha. Kuna sel aastal oli konkurents väga tugev, siis tundus Mimicry eriti nõrk teiste kõrval. Usun, et neil on oma kuulajaskond, aga kindlasti ei peaks sellel bändil olema asja lavale, kus laulavad üldiselt Eesti parimad lauljad. Minu arvates oli see esitus üks halb nali ja kahju, et nii mõnigi hea laulja jäi finaalist välja tänu zürii otsusele sellele loole nii palju punkte anda. Veel tekkis küsimus stilistika kohta, mis tundus olevat üks ühele kopeeritud nii Lauralt kui ka välismaa artistilt Keshalt.

9. Noorkuu - "Be my Saturday night"

Mehed laulavad väga hästi ja nende harmooniad olid võistluse parimad. Laul ise on suhteliselt tavaline, ei midagi erilist. Võib-olla on asi selles, et oleme neilt taolist materjali aastaid kuulnud ja sellepärast ei pakkunud pinget...

10. Victoria - "Baby had you"

Mulle on algusest peale see lugu melde jäänud ja tal on iseloomu. Esituselt meeldis poolfinaali oma rohkem, jäi kuidagi paremini silma ja meelde. Victorial on muidu hea hääl ja laul on ka asjalik, aga oleks võinud olla ehk rohkem lavashowd.

Üle pika aja jäin Eurovisiooniga suhteliselt rahule ja minu kaks lemmikut olid ka võistluse top kahes, mille üle on mul väga hea meel. Ka tagumine top 2, Mimicry ja Noorkuu, oli sama, mis minul. Soovin Getterile palju edu ja harjutamist, et me Eurovisioonil finaali pääseksime ja finaalis loodan tema võitu!